Районното в "Лозница" ще бъда във фургон за 27 бона

Районното в "Лозница" ще бъда във фургон за 27 бона | StandartNews.com

Общинските съветници на Асеновград решиха единодушно да бъдат отпуснати 27 000 лева за закупуване на мобилен фургон за полицейско управление в циганската махала "Лозница", съобщи за председателят на местния парламент  Светозар Шуманов.

Решението е взето на вчерашната сесия. Вече е намерено и подходящо място, където ще бъде локализиран фургонът, който има две приемни, тоалетна и всичко необходимо за едно управление. Задължение на полицията остава да осигури хора, които да работят там, за да бъде осигурено денонощно присъствие.

Ще има денонощно и патрулка, която ще обикаля квартала. Шуманов каза още, че всички политически сили в Общинския съвет са приели декларация, която ще бъде изпратена до правителството за запълване на недостига от 17 полицаи в Асеновград. Съставът на полицията трябва да се запълни, за да се живее спокойно там.

В понеделник ще бъдат отчетени предприетите мерки от общината след протестите на хората от Асеновград. „Вицепремиерът Валери Симеонов също пое ангажимент да осигури назначенията на полицаи, така че топката сега е в него", каза Шуманов

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай