Рибар се удавил в района на местността „Лахана", съобщиха от ОД на МВР – Бургас, цитирани от "Фокус". Вчера около 18.15 часа в Районно управление „Полиция" – Поморие е получено съобщение за инцидент, възникнал в морето на около 200 метра от брега, в района на местността „Лахана", разположена между кв. „Сарафово" и Поморие.

Рибарската лодка, с която се превозвали 64-годишния с инициали П.И. и 58-годишния с инициали И.Г., и двамата от Бургас, при пускане на рибарски мрежи, се разклатила и преобърнала и двамата мъже паднали във водата. П.И. и И.Г. започнали да плуват, като на около 50 метра от брега, П.И. обръщайки се назад не видял своя приятел. Изплувайки на брега 64-годишния бургазлия съобщил за инцидента, като към местопроизшествието са изпратени Граничен полицейски катер – 515, катер на Морския спасителен център и служители от „Пожарна безопасност и защита на населението" – Бургас. Намерена и извадена е рибарската лодка, като издирването на И.Г. е преустановено около 20.00 часа поради липсата на видимост.

Издирването започнало отново в светлата част на днешния ден, като около 06.10 часа тялото на И.Г. е открито. Работата по случая продължава.