Сатовча се опасва с видеокамери срещу крадци и бързи шофьори

Сатовча се опасва с видеокамери срещу крадци и бързи шофьори | StandartNews.com

Община Сатовча иска да ограничи нарушенията на закона с въвеждането на видеонаблюдение във всички населени места. Най-големите проблеми са свързани с крадците гастрольори и с шофьорите, които карат бързо и предизвикват тежки катастрофи.

„Целта ни е да опазим живота на жителите ни общината и да опазим тяхното имущество. Идеята ни е да монтираме камери за видеонаблюдение на входа и на изхода на всички селища. По този начин ще респектираме тези, които престъпват закона. Убеден съм, че със своеобразния „Биг Брадър" ще намалеят престъпленията в нашата община", твърди общинският кмет Арбен Мименов.

Кметството вече събира различни оферти, за да избере най-добрата за въвеждането на видеонаблюдение в населените места. Изискването на местната власт е системата да е с по-сложен софтуер, който ще позволи по-бързо да се работи с нея.

„При задаването на определени параметри да става ясно веднага кой кога влиза и кой кога излиза от даденото населено място, а не да се налага да се гледат видеозаписи с часове, за да установим даден факт", обясни общинският управник на Сатовча.

Крадците гастрольори, които най-често са роми, трябва да бъдат спрени, защото крадат всичко, обират и домовете, и градините ни, жалват се местните хора. Те вярват, че с видеокамерите проблемът с шофьорите, които карат с превишена скорост, също ще бъде решен.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай