Щатски предприемачи търсят родни компании

Бизнесмени от Силициевата долина проучват Пловдив

Щатски предприемачи търсят родни компании | StandartNews.com

Американски предприемачи от Силициевата долина търсят български стартиращи компании. Целта ще бъде да им помагат да намерят финансиране от големи инвестиционни фондове от САЩ. Това ще се случи на среща в Пловдив, която ще бъде открита от зам.-кмета Стефан Стоянов. На нея ще бъде представен Българският център за предприемачество, който осъществява връзката между американците и българската IT индустрия.

От Силициевата долина тръгват кариерите на Бил Гейтс, Стив Джобс и Марк Зукърбърг.
За тях са работили и някои от експертите, които ще посетят Пловдив. Такъв е Норман Винарски, който е водещо име в изкуствения интелект. Президент на SRI Ventures, както и на гласовия асистент Siri, купен от Apple през 2010 г. Друг от гостите е Майкъл Марвин, който е развил повече от 100 технологични компании. Той е водещо име на Tech Valley в Ню Йорк. В Пловдив ще пристигне и Джейми Уилямс, бивш професионален футболист, звезда на Super Bowl, който създава филмовата компания Ymotion и става известен сценарист и режисьор. Участва и във филма на Оливър Стоун "Any Given Sunday". Лари Бийл е водач на групата и основател на фондация Inter Culture, която финансира проекта. Той инвестира парите на първите хай тек милионери.

Пример как нашенец може да успее в Силициевата долина ще разкрие Богомил Балански, който постига забележителна кариера в VMware. Завършил е MBA в Университета Станфорд. Ще разкаже за това как се пробива в Долината, какви качества и умения трябва да притежава човек, за да успее и как български компании могат да кандидатстват за финансиране. Друг интересен гост е Дафина Тончева от Пазарджик, която сега е партньор в един от най-големите инвестиционни фондове US Venture Partners. Завършила е MBA в Станфорд.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай