Слагат безшумни линии на бул. "Овча купел"

Фандъкова се извини заради затрудненото движение заради "Дондуков"

Слагат безшумни линии на бул. "Овча купел" | StandartNews.com

Очаквам цялата реконструкция на бул. „Дондуков", заедно с ул. „Кракра", да приключи до края на месец октомври. Работи се много сериозно, обяви кметът на София Йорданка Фандъкова на церемонията при даване на ход за същинската дейност по Линия 3 на метрото, цитирана от "Фокус".

Затруднено е движението и ще бъде затруднено, но моля за извинение, надявам се, че ще се получи добре – с обновени тротоари, с подменени осветителни тела и най-вече със запазване на велоалеята, която успяхме да включим в проекта, продължи тФандъкова.

Затова са фирмите, които трябва да изпълняват тази задача и районните кметове. Днес получих сигнал за парка на НДК. Надявам се бързо да бъдат отстранени тези проблеми, продължи тя по повод сигнали за проблеми с нощното осветление на столицата.

От неделя започва цялостна подмяна на трамвайните линии по бул. "Овча купел". "Надяваме се, че ще бъдат по-добри и по-безшумни", заяви Фандъкова. 

Обезопасихме къщичката „Вишнева", така че да не ѝ влияят евентуални дъждове и градушки, за да не се разруши допълнително. Ще се работи непрекъснато и много интензивно, за да можем да я видим отново в целия и блясък, че и по-добър, продължи кметът на София.

В квартал „Овча купел" ще бъдат изградени 3.8 км метролинии и 4 нови метростанции, които ще свържат квартала с централната градска част. Само след по-малко от две години и половина, жителите на кварталите, които са трудно обезпечени с градски транспорт в момента, ще могат да стигат до центъра на града за между 12 и 14 минути, заяви тя по повод разширението на метрото. "Проектът за метрото, най-големият и успешен такъв, финансиран с европейски средства, е ясно доказателство за ефекта от партньорството между Европейската комисия, националното правителство и Общината. Разбира се, ефектите са безспорни и всички софиянци знаят това, продължи Фандъкова.

Важни са също и спестените вредни емисии, вследствие именно на използване на най-екологичния градски транспорт. Очакваме общо, след построяването на третата линия, спестените количества вредни емисии да бъдат около 90 000 тона годишно. Този показател за мен е изключително важен, завърши кметът на София.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай