Старейшините в Ст. Загора редуцират домашните любимци до 2 на семейство

Старейшините в Ст. Загора редуцират домашните любимци до 2 на семейство | StandartNews.com

Стара Загора. Градските старейшини в Стара Загора гласуват промени в Наредбата за реда и условията при отглеждане на животни в населените места в общината на сесията която ще се проведе на 31 юли.

Целта е да се сведе до минимум нарушаването на спокойствието и хигиенните условия на членовете на обществото. Предвидените изменения засягат допустимия брой на отглежданите домашни компаньони. Санкции пък ще има за собствениците, които не могат да осъществяват контрол и надзор върху поведението на кучетата си. Домашните животни, които живеят в сгради в режим на етажна собственост ще трябва задължително да бъдат записани в книгата на собствениците.

На заседанието на Общинския съвет влизат 63 точки и питания, стана ясно по време на редовната пресконференция преди сесия на председателя на ОбС Емил Христов.

Общинските съветници ще решат и дали да бъде изграден въжен атракцион на територията на Зоопарка в града, а с такъв вече могат да похвалят София, Благоевград, Чепеларе.

По време на 35-тото заседание на ОбС Стара Загора ще бъде решено и финансиране от бюджета на Община Стара Загора на Специализирана болница за активно лечение на пневмофтизиатрични заболявания с 50 хил. лева.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай