Урок по демокрация с ученици от Крумовград

Урок по демокрация с ученици от Крумовград | StandartNews.com

Кърджали. Прочитът на историята може да има различни гледни точки, но всички те трябва да бъдат обективни и справедливи. Утрешният ден на България зависи от гражданското поведение на всички, но най-много от младите хора, които ще дадат своя принос за нейното развитие. До този извод достигнаха всички участници в открития урок по демокрация в СОУ"Васил Левски" Крумовград.

„Урокът има за цел да провокира липсващия в класните стаи разговор на теми, засягащи прехода и комунизма и е част от инициатива „25 години свободна България", създадена по идея на президента Росен Плевнелиев", съобщи Мария Видева от школото.

Обективното и емоционално представяне на двата периода в развитието на страната - социализъм и демокрация от доц. д-р Михаил Груев – ръководител катедра към СУ „Кл.Охридски", прикова вниманието на присъстващите. Те бяха провокирани и поставиха въпроси, отразяващи желанието им както за свобода и демокрация, така и за справедливата оценка на миналото и настоящето. И гостите, и учениците изразиха свои мнения и впечатления по важни проблеми като образование и учебниците по история, икономическото развитие на страната и работата по европейски програми, религия и обичаи, политическите събития у нас и в чужбина.

В открития урок по демокрация участваха Мустафа Юмер - учител, потърпевш от тоталитарната система, Асен Тюрдиев - член на Съюза на репресираните в България, Гроздан Колев - началник на РИО Кърджали, директорът на крумовградското училище Цветан Терзиев, експерти, учители и ученици от XI и ХII клас.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай