Ужасяващо убийство на баба в Брестница

Ужасяващо убийство на баба в Брестница | StandartNews.com

Ловеч. 78-годишната Пенка Стойкова бе убита по особено жесток начин в ловешкото село Брестница. Трупът на възрастната жена бил намерен в дома й от съседката. Ужасената комшийка живее през две къщи с възрастната си майка. Тя твърди, че гледката в стаята на жертвата била кошмарна.

Къщата на умъртвената жена е първа на влизане в селото, повечето от другите наоколо са празни. Много от тях са изкупени от роми, които са на гурбет в Гърция. Селото с около хиляда жители е превзето от тях, те са повече от половината.

Ръцете на баба Пенка били вързани. Устата и носът били омотани с хавлиена кърпа, за да не може да вика. Убиецът садистично я е клал, нанасяйки по шията й множество порезни рани. Според ловешката полиция по-вероятната причина за смъртта на жената е задушаване, въпреки че е загубила много кръв.

Покъщнината в стаята била разхвърляна. Според криминалисти престъпникът е тършувал за пари, защото мобилният телефон и телевизорът на жертвата не са взети. Според нейни близки обаче липсват документите й. Местните сочат като заподозрени ромите от селото. Цигани от Брестница са извършили три убийства в последните 5 години. Според разследващите при бягството си бандитът си е съдрал крака в телена ограда. По късовете месо и кръв те се надяват да хванат убиеца на баба Пенка.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай