В село Биково: Маскирани грабят ордени на кралицата

В село Биково: Маскирани грабят ордени на кралицата | StandartNews.com

Трима бандити атакуваха с ножове семейство англичани, упоиха кучетата им

Трима маскирани бандити атакуваха семейство англичани в дома им в нощта срещу четвъртък, научи "Стандарт". Грабежът е извършен в село Биково в 3 часа. Нападателите са заплашили Крис и Джейн с ножове. Отмъкнали са пари и цялата колекция от медали и ордени на Крис. В нея има както български, така и английски отличия. Апашите са взели и мобилните телефони на семейството. Преди да нападнат Крис и Джейн, бандитите са упоили кучетата им.

"Досега не сме имали нещо подобно. Аз отидох на мястото, когато полицаите вече бяха дошли. Двамата англичани са много скромни и тихи хора, единствени са в нашето село и всички съжаляваме за случилото се", каза пред "Стандарт" кметът на Биково Стефан Борисов.

Според него нападателите не са местни, нито роми. "Циганите не слагат маски и не използват оръжие, ние си ги знаем", каза кметът Борисов. От английската колония в Сливенско и Ямболско, където живеят стотици поданици на Нейно величество, незабавно са изпратили свои представители в Биково. Полицията в Сливен пък е осигурила преводач за по-добрата комуникация по време на водене на досъдебното производство.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай