Велико Търново поиска от Нанков Северен пътен възел

Велико Търново поиска от Нанков Северен пътен възел | StandartNews.com

Кметът на Велико Търново Даниел Панов запозна министъра на регионалното развитие Николай Нанков с намерението за изграждане на Северен пътен възел в града, обяви "Фокус". Той разкри, че артерията ще свързва път III – 514 с I–5 и през Южния пътен възел, с път I-4, който ще бъде изместен в началото на първия тунел за Русе.

Проучването сочи, че около 4 000 до 6 000 автомобила на ден преминават през тази транспортна отсечка. Направено е вече предпроектно проучване от Общината. Проектът е в идейна фаза. Проучени са терените и парцелите, на които трябва да стъпи този Северен пътен възел. 10 дка от тях са общински земи. Този пътен транспортен възел ще бъде пряка връзка. Така няма да се натоварват старата и централната част на града, обяви Панов.

Вредните емисии също ще бъдат намалени. Ще е полезен и за туристопотока, който през лятото много се увеличи. През настоящата година имаме 13% ръст и в това отношение имаме големи проблеми, каза още кметът. По сметки на общината трасето ще струва между 20 и 30 млн. лева. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай