Вино потича от чешми в с. Делчево

Вино потича от чешми в с. Делчево | StandartNews.com

 

Гърци си мерят виното и ракията с нашенци

Традиционният фестивал на виното отново събира стотици гости от страната и Гърция в гоцеделчевското село Делчево. Празникът на течния еликсир ще се проведе на 4 и 5 февруари и е посветен на Трифон Зарезан. От двете чешми в селището в празничните дни ще потече напитката на боговете. В конкурса за най-добро вино и ракия ще участват и много гръцки производители. Той ще се проведе в събота. Всички, които желаят да вземат участие в него, могат да предоставят произведено от тях вино или ракия в срок до 12.00 часа на 2 февруари в селскостопанската аптека на Сергей Караилиев, която се намира на кооперативния пазар в Гоце Делчев, при Сирма Бошкилова - павилиона за вестници в града, и в кметството на село Делчево. Дегустацията на предоставените вина и ракии ще се проведе на 4 февруари от 14.00 часа в Делчовския хан.
На 5 февруари /неделя/ от 10.30 часа ще се извърши традиционното зарязване на лозята в местността Баира, в което ще вземе участие кметът на община Гоце Делчев - Владимир Москов. Поканени са и кметове на гръцки общини и селища в близост до границата. В 11.00 часа на площада в селото ще започне музикалната програма с участието на местни изпълнители и групи.
Както винаги, на площада в Делчево ще се лее бяло и червено вино в чест на празника. За всички, които желаят да посетят зимния фестивал, но нямат собствен транспорт, е подсигурен превоз, който ще тръгне в 09.00 часа от паркинга при бившия магазин „Валан" в Гоце Делчев.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай