Ясен е съставът на ОИК в Джебел, Черноочене и Ардино

Ясен е съставът на ОИК в Джебел, Черноочене и Ардино | StandartNews.com

От днес Общинските избирателни комисии в Джебел, Черноочене и Ардино встъпват в правомощията си. Централната избирателна комисия назначи състава на ОИК в трите общини за изборите за общински съветници и за кметове, както и за национален референдум на 25 октомври. И трите комисии са с 11- членен състав.

Председател на ОИК в Джебел е Златко Колачев, зам.- председател е Белкъз Наим, а секретар - Ергин Юсеин. Общинската избирателна комисия в община Черноочене ще бъде председателствана от Рахим Рахим, Яна Делчева е зам.–председател, а Сеид Рамадан–секретар. Руска Чаушева ще ръководи ОИК в Ардино, за зам.- председател е назначена Емилия Соколова, а за секретар Мехмед Алиев.

В консултациите за състава на ОИК са участвали представители на парламентарно представени партии и коалиции. Постигнато е съгласие между участниците в консултациите по отношение на състава и ръководствата на ОИК в трите община Джебел,Черноочене и Ардино, се посочва в протоколите на ЦИК. Те са подписани без особени мнения и възражения.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай