Затварят за частни автомобили центъра на София утре

Затварят за частни автомобили центъра на София утре | StandartNews.com

Утре на празничния 22 септември 2017 г., (петък), София ще се присъедини към традиционната вече за Европа инициатива – Ден без автомобили.  От 08:00 до 19:00 часа на 22 септември, центърът на града ще бъде затворен за влизане на автомобили в обхвата на синята зона за паркиране.

От общината призоваха гражданите и гостите на столицата да използват градския транспорт за стигане до центъра.

А периметърът между бул. "Васил Левски", бул. "Патриарх Евтимий", бул. "Христо Ботев", бул. "Александър Стамболийски", бул. "Княз Александър Дондуков", ул. "Георги Сава Раковски" и бул. "Цар Освободител" ще е свободен за разходки - пеша, с колело, тротинетка и др. Ще можете да се разхождат пеша, да карат колело или тротинетка и да ползват градски транспорт.

От 10 ч. пък от лятната сцена на Борисовата градина ще стартира велопоход „Заедно с велосипед", финално събитие от провеждащата се в София Европейска седмица на мобилността.

Център за градска мобилност и Столична община канят всички любители-колоездачи да се включат в инициативата. Те ще изминат общ маршрут от 13 км, който преминава през възможно най-много от зелените паркове на София. Обиколката стартира от „Борисовата градина" и продължава през Ловния парк, и през Южния парк.

Във вело-обиколката ще вземат участие и някои от професионалните велосипедисти от Novo Nordisk, с тяхната мисия за борба с диабета и подкрепа към спорта и здравословния начин на живот.

За всички останали, които няма да бъдат на колело, са подготвени много забавления със зумба танци, йога практика и образователни игри по безопасност на движението за най-малките. Те също могат да пристигнат на вело-празника със своите колела или тротинетки.

Събитието в Борисовата градина се провежда със специалното съдействие на Посолство на Кралство Дания.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай