Затвориха и прохода Шипка (ОБЗОР)

Затвориха и прохода Шипка (ОБЗОР) | StandartNews.com

Стара Загора. Обилният снеговалеж и силният вятър и в Старозагорско затвориха за движение и прохода Шипка. Преминаването на всички видове автомобили бе преустановено около 13 часа, съобщиха от областното пътно управление.

Натрупалият сняг бил 10-15 см, а на върха имало с участъци с 20-25-сантиметрова снежна покривка. От фирмата-концесионер, която поддържа републиканската пътна мрежа в региона, веднага се започнали почистване на снега и опесъчаване на заледените участъци. Според очевидци опашката от коли от южната страна на Балакана е стигнала почти до Казанлък.

Все още остава затворен и прохода Хаинбоаз, който бе затворен още в 10 часа за техонлогично почистване за час и половина. Обстановката обаче се оказала по-сложно и борбата на дежурните екипи с подранилата зима продължава.

На среща със старозагорския губернатор Димитринка Петрунова в четвъртък шефът на областното пътно управление Мехмед Осман гарантира, че опорните пунктове на двата прохода вече имало достатъчно снегопоичистваща техника, пясък и луга. Паднялият една педя сняг обаче блокира движението през Балкана и постави под съмнение готовността и на пътното управление, и на фирмите-концесионери.


Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай