"Голдън Стейт" са най-велики в НБА

"Голдън Стейт" са най-велики в НБА | StandartNews.com

След победа №72

Стеф Къри или Майкъл Джордан, чудят се в САЩ

"Голдън Стейт Уориърс" продължават да чупят рекорд след рекорд. Шампионите на НБА спечелиха гостуването си на "Сан Антонио Спърс" с 92:86. С това те изравниха върховото постижение от 72 победи в рамките на един сезон. То бе дело на легендарния тим на "Чикаго Булс" от сезон 1995/96. Тогава "биковете" завършват със 72 успеха и 10 загуби. Сега "Голдън Стейт" дори могат да подобрят постижението. Те имат още един мач до края на редовния сезон. При това у дома срещу "Мемфис Гризлис". "Войните" обаче и сега са по-добри от Джордън и компания, защото са първият тим, който ще завърши редовния сезон без две последователни поражения.

В сряда вечер Стеф Къри, Клей Томпсън, Дреймънд Грийн и останалите асове на отбора от Оуклънд имат шанс да се превърнат в живи легенди.

Успехът като гост в Тексас бе особено значим за "Уориърс" заради още няколко постижения. Тимът не бе триумфирал в залата на "шпорите" от близо две десетилетия. А това бе и първа загуба за "Сан Антонио" у дома. До този момент тексасците бяха радвали своята публика в 33 мача за сезона. А в комбинация с предишната година серията им се простираше до 48 последователни домакински победи.

Медиите в САЩ заляха с похвали "Голдън Стейт" след изумителната среща. Повечето от тях вече определят тима за най-великия в историята на НБА. Срещу "Сан Антонио" голямата звезда Стеф Къри отново бе над всички. Той завърши с 37 точки, 5 борби и 5 асистенции. Другите двама обичайни заподозрени Клей Томпсън и Дреймънд Грийн бяха единствените, които се отчетоха с над 10 точки освен Стеф. Съответно 14 и 11. "Наслаждаваме се на случващото се. Целта ни е да защитим титлата си. Но същевременно сме в страхотна позиция и можем да направим нещо, което до момента не е било правено от нито един друг отбор. Би било невероятно", заяви Къри. В сайтовете веднага почнаха да се появяват анкети за това дали той или Майкъл Джордан е по-велик баскетболист.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай