ВИДЕО и СНИМКИ: Кобе заби 60 за сбогом

ВИДЕО и СНИМКИ: Кобе заби 60 за сбогом  | StandartNews.com

20 000 и цял Холивуд изпратиха легендата на "ЛА Лейкърс"

Фенове се бръкнаха по 27 500 долара за последния мач на Брайънт

Кобе Брайънт изигра последния си мач в НБА след двадесет годишна кариера. Но не със сълзи и тъга, а с гръм и трясък звездата се сбогува с баскетбола. Черната Мамба заби 60 точки за "ЛА Лейкърс" в коша на "Юта Джаз" при победата на "езерняците" със 101:96. Това е и неговият 5-и най-добър резултат в славната си кариера (Рекордът му е 81 точки 22 януари 2006 срещу "Торонто"). Кобе влезна в историята като успя да спечели пет шампионски титли, 18 пъти бе избиран за участие в мача на звездите, печели и наградата за най-добър играч в НБА през сезон 2007-08. Кобе се превърна в едва петият баскетболист в историята на НБА, който участва в цели 20 сезона и първият, който го прави, защитавайки цветовете на един отбор. Естествено шоуто в "Стейпъл Сентър" в Лос Анджелис бе изцяло негово. 19 060 зрители се струпаха пред залата, за да изпратят своя идол. Холивудски звезди също уважиха баскетболната легенда. Джъстин Бийбър, Ким Кардашиян, Кание Уест, Джак Никълсън, Джей Зи, Снуп Дог, Дейвид Бекъм, както и великите Меджик Джонсън и Шакийл О'Нийл. Джонсън не пропусна да похвали Кобе, като каза, че той е най-великият играч носил екипа на "Лейкърс". След мача Брайънт грабна микрофона, за да благодари на феновете си за непрестанната 20-годишна подкрепа в падения и успехи. "Дори не съм си и представял да завърша своята кариера по подобен начин. Двадесет години ме караха да подавам топката. Преди този мач обаче ми забраниха да подавам, а ми казаха само да стрелям.

Мамбата си тръгва

изцепи се още Брайънт. Като мина, прегърна и целуна абсолютно всеки свои съотборник, треньор и приятел в залата. Така легендата приключи кариерата си, изигравайки 1346 двубоя и забивайки впечатляващите 33 643 точки.

СНИМКИ - ТУК!

Еуфорията по пенсионирането на Кобе обзе феновете още през зимата, когато дой обяви, че ще след изиграване на редовния сезон ще спре с професионалния баскетбол. Това стана по време на 18-ия му мач на звездите. От тогава до снощи истерията по мачовете на "ЛА Лейкърс" нарастваше все повече и повече. Хиляди фенове искаха да гледат поне още един път своя идол. Като кулминацията на шоуто с марка Кобе бе точно този мач, в който той закова последните си 60 точки. Цените на билетите за "Стейпълс Сентър Арина" стартираха от 2000 долара. А за най-хубавите места, където привържениците му могат дори да го докоснат, всеки трябваше да се бръкне много на дълбоко. Максималните цени на пропуските достигнаха 27 500 долара. Което обаче феновете наричан "евтино за качеството, което получаваш". Не малко от почитателите на Черната Мамба се изсипаха около залата още в ранния следобед, за да се насладят максимално на легендата. От "ЛА Лейкърс" организираха в негова чест специално изложение на петте му титли, които Кобе спечели с отбора. Естествено всеки фен се щракна за спомен с купите, които Кобе е вдигал гордо над главата си. Социалните мрежи гръмнаха с хиляди снимки от събитието. Огромна стена позволи на всички присъстващи да напишат нещо на легендата. А над входа на самата зала бе опънат гигантски транспарант "Благодарим ти, Кобе". "Туитър" гърмеше и по време на последния мач на звездата. "Още малко и забиваш 50. Давай ти можеш!", гласяха постове. "Направи го - 50 точки. Поздравления!", пишеха след няколко секунди отново. "Невероятно той заби 60", израдваха се привържениците му след края на срещата. Президентът на САЩ

Барак Обама също не пропусна да го поздрави

за уникалната му кариера. "Сбогом на едно величие", написа Обама на своя "Туитър". "Поздравления, Кобе за една велика кариера", поздрави го пък легендата на футбола Пеле.

"Голдън Стейт" счупи рекорда на "биковете"

"Голдън Стейт Уориърс" влезе в историята на НБА с рекордните 73 победи в редовния сезон. Тимът стори това с победа над "Мемфис Гризлизс" 125:104. С това те счупиха досегашният рекорд на "Чикаго Булс" от 72 успеха. Постижение, което бе поставено през сезон 1995/96 от "биковете" начело с Майкъл Джордан. От тогава до сега никой дори не се е доближавал до подобно нещо. Звездата на "Уориърс" Стеф Къри постави и нов рекорд за отбелязани тройки в един сезон. Стеф прониза кошовете на своите опоненти цели 402 пъти. Треньорът на "Голдън Стейт" Стив Кер остана изумен от постижението на своите момчета. "Никога не съм мислил, че някой ще счупи рекорда", заяви Кер. Който бе в състава на "Чикаго Булс" през паметния сезон 1995/96.

Президентът на САЩ Барак Обама поздрави баскетболистите за делото им. "Поздравления, "Уориърс". Велика група от момчета на и извън терена. Ако някой трябваше да счупи рекорда на "Булс", аз бях сигурен, че това ще са тези момчета", написа Обама на своя Туитър.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай