Гибона и Дан Колов излъгаха габровските общинари

Гибона и Дан Колов излъгаха габровските общинари | StandartNews.com

Последният десети регионален полуфинал на Kamenitza Фен Купа 2017 стартира днес на стадион "Христо Ботев" (изк. терен) в Габрово. В рамките на уикенда най-добрите 32 отбора от Ловеч, Велико Търново и града домакин ще премерят сили за титлата регионален шампион. Най-добрият сред тях ще спечели квота за националните финали на турнира и ще продължи да се бори заголямата награда в 15 издание на Фен Купа – посещение на мач на любим футболен отбор врамките на Европа.

Представителите на община Габрово, както винаги, се изявиха като добри домакини иорганизираха топло посрещане на турнира и звездните му гости. Със силни аплодисменти бешеприветстван „радостта на народа" Божидар Искренов – Гибона. Именно той и главният експерт "Спорт и младежки дейности" Николай Пенов дадоха официален старт на мачовете и пожелахауспех на всички участници. "Много се радвам отново да съм в Габрово. Това е един страхотенфутболен град. Пожелавам на всички отбори успех и нека най-добрият победи", сподели Искренов. За радост на всички на терен, Гибона не пропусна да се изяви и в традиционния демонстративенмач по случай откриването. С нескрит ентусиазъм той поведе сборен отбор от приятели срещутима на община Габрово.

Срещата беше изключително атрактивна и прикова вниманието напосетителите. В отбора на Искренов се открояваше името на Дан Колов – племенник напрословутия български борец. През първата половина на мача тимовете си размениха по един гол. Второто полувреме започна с красиво попадение на Божидар Искренов, а няколко минути по-късно мениджър „Събития" в „Каменица" АД Кирил Глушков удвои аванса. Общинарите обаче непаднаха духом и с бързи контраатаки успяха да изведат мача до равенство. При последвалите дузпи „Гиби и приятели" бяха по-концентрирани и спечелиха дербито с крайното 7:6. Зрелищният демо-мач е само една от многото атракции за посетителите на Фен Купа 2017 вГаброво. За лятното и футболно настроение на гостите допринася не само култовият водещ Добри Атанасов, но и партньорите на Фен Купа – Joma, Telenor и Hyundai.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай