Гибона в Монтана за Фен Купа 2017

Гибона в Монтана за  Фен Купа 2017 | StandartNews.com

Деветият регионален полуфинал на Kamenitza Фен Купа 2017 ще се проведе този уикенд (22 и 23 юли) на стадион „Огоста" (изк. терен) в Монтана. Според регламента на турнира, участващите отбори са общо 32, като 8 са от Враца, 6 от Видин, 8 от Плевен и 10 от града домакин. Всеки от тях е заслужил своето място по време на предварителните квалификации за 4-те области, в които взеха участие близо 150 тима.

Сега на отборите полуфиналисти им предстои оспорвана битка за титлата регионален шампион. Само най-добрият сред тях ще се класира за националните финали и ще продължи в съревнованието за голямата награда в 15-тото издание на Фен Купа – посещение на мач на любим футболен отбор в рамките на Европа.

Както повеляват традициите на Фен Купа, откриването на турнира в събота ще бъде уважено от множество официални лица и спортни знаменитости. Сред тях ще бъде „радостта на народа" Божидар Искренов и заместник-кметовете на община Монтана Тихомир Антонов и Диман Георгиев. Встъпителната церемония е насрочена за 16:00ч. в събота, а веднага след края й ще бъде проведен демонстративен мач между отбора на община Монтана и сборен тим на местни журналисти. Божидар Искренов (Гибона) ще зарадва посетителите като вземе участие в мача и ще покаже на полуфиналистите как го правят истинските професионалисти.

След майсторската демонстрация на общинарите и медийните представители съботният ден ще протече със срещите от груповата фаза – всеки срещу всеки. Надпреварата ще продължи до късно вечерта като голяма част от дербитата ще се проведат под светлините на прожекторите, за да се избегнат летните горещини. В неделя турнирът ще бъде възобновен от 1/8 финалите и директните елиминации.
Финалният мач, който ще определи регионалния шампион, ще започне в 13:00 часа в неделя. Веднага след края му първенците ще бъдат наградени на специална церемония, в която ще вземе участие и кметът на община Монтана Златко Живков. Именно той и Гибона ще връчат купата на шампионите и ще им пожелаят успех по време на националните финали на Фен Купа

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай