Кирил Домусчиев: Лудогорец е като мое дете

Кирил Домусчиев: Лудогорец е като мое дете | StandartNews.com

Шефът на Лудогорец Кирил Домусичев заяви, че с повече късмет отборът му е можел да се бори за нещо по-значимо в Шампионската лига. След 2:2 на „Парк де Пренс" срещу ПСЖ разградчани се класираха за Лига Европа. 

„Да се надяваме, че следващите години ще имаме по-добри резултати. Съдба. Така, както на нас не стигнаха 70 секунди, така на ПСЖ не стигна мача да си вкара положенията. Трябва да се отдаде заслуженото на ПСЖ. Те имаха много положения. Мислям че резултатът е справедлив", започна Домусчиев. „Нормално е да има емоции. Вълнуваме се, притесняваме се. Това е проект, който развиваме от нулата и го чувствам като дете".

„По принцип цялостната работа, която се върши в клуба, е добра. Като собственик давам висока оценка на професионализма във всяко едно естество. Отдавам заслуга и на администрацията. Ние функционираме като модерен западен клуб и е факт, че колеги от други държави в Европа са го забелязали. Те сами казват, че ние се отличаваме много на фона на българската действителност", добави Домусичев.

„Има уважение към това, което правим. Нашият бюджет е несравним с тези на големите клубове пък играем като равен с равен. Правим по правилно нещата от много други".

„Лудогордц се самоиздържа. Придобитите средства от евротурнирите, всичко това дава възможност да се самоиздържаме и да инвестираме в бъдещето ни", каза още босът на разградчани.

„Аз и преди казах – отборът има потенциал да иде по-напред. Това се случи. Мисля, че с малко повече късмет можеше да се борим и за нещо по-значимо. Попаднахме се в група с отбори в подем. Виждате Арсенал".

„Един път стигнахме осминафинал в Лига Европа. Надявам сега да подобрим рекорда си".

„За нас е по-важно да радваме феновете и спонсорите. Продажбите идват когато има примамлива оферта. Сега ще ни е нужно да задържим основните играчи. Така че продажните идват малко на заден план", отбеляза Домусчиев.

„В България вече не ходя на стадионите. Разликата е огромна. Ако не тръгнем да правим нещата по европейски - с добри терени и условия за всички и публиката в това число, на много хора ще им е скучно да гледат българското първенство", завърши Домусичев.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай