Легенда влиза в Управата на "Левски"

Козирката в момента е непосилно бреме, обяви Спас Русев

Легенда влиза в Управата на "Левски" | StandartNews.com

Легенда на "Левски" ще влезе в Надзорния съвет, обяви собственикът на клуба Спас Русев пред Нова телевизия. Това ще стане в понеделник, когато в 11, 00 часа ще се проведат едновременно Изънредното и редовното събрания на акционери. Русев обаче не разкри името. "Не съм се замислял да връщам Наско Сираков", допълни бизнесменът. 

Русев хвърли обаче яснота около промяната на името на стадион "Георги Аспарухов". Съоръжението се сдоби с добавката - "Виваком арена". "Това не е спонсорски договор, а реклама. Договорът е за 6 години. "Левски" ще получава по 2 на година или общо 12", заяви собственикът. Според него феновете не могат да се сърдят на този ход. "Ролята им е да бъдат на стадиона и да подкрепят клуба си, а не да участват в управлението. Не казвам, че са виновни за управлението, но те са отговорни. Към днешна дата дълговете са 20 милиона. Феновете трябва да се притесняват за клуба, но в тази част – лиценз. Трябва да се намерят собствени средства. Постъпления, спонсорски договори, продажба на билети и футболисти. "Левски" ще бъде толкова голям, колкото средства ще генерира", каза Русев. 

Той обяви също, че в момента не може да се мисли за козирка. "Ще има такава, когато можем да си го позволил. А не да увеличаваме дълговете. Това струва между 3 и 4 млн. лева. За сега е непосилно бреме", категоричен бе Русев. 

Бизнесменът окачастви като позитивен и мотивиращ ход решението да прехвърли акции на Даниел Боримиров. "Не търся печалба. Дал съм акциите на цената, която платих", заяви Русев. Той се присмя на "офертата", която извади Дмитрий Косарев. "С Косарев се забавлявам, война не водя. Той е виртуален герой. Той се изявява само в интернет пространството. Не знам дали съществува. Напомняма за героя от "Обичайните заподозрени" - Кайзер Созе. Не знам има ли го или го няма?", коментира Русев.

„Първият милион не си го спомням. Помня кога си купих първата картина. Това ми донесе по-голяма естетическа наслада. Милионът днес го имаш, утре го нямаш. Той единствено ми създава комфорта да пътувам или да си купя картина. Не за "Ролс Ройс" или бутилки шампанско", сподели още Русев.  "Мога да се обадя на всеки един политик, защото съвестта ми е чиста. Ние сме толкова малка страна. Не участвам активно в политическия живот. Следя процесите, но не задълбочено. Много бегло се познавам със служебния премиер Огнян Герджиков", продължи Русев. 

Той обяви също, че се гордее със сделката за БТК и истината ще се види във времето. "Дали съм подставено лице? Не съм ядосан, но няма какво да отговоря. Отговор на това ще даде само времето. Лепнаха ми етикет Сивия кардинал. По времето на царя кажете ми на какъв процес съм повлиял. Кажете ми нещо, от което съм се облагодетелствал. Работил съм три месеца и са правени ревизии и разследвания. Нямал съм никакви контакти. Има си органи и ако няма нищо доказано, е спекулация", завърши Русев. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай