Легенди откриват Каменица Фен Купа 2017 във Варна

Легенди откриват Каменица Фен Купа 2017 във Варна | StandartNews.com

Четвъртият регионален полуфинал на Kamenitza Фен Купа 2017 ще се проведе през уикенда на 3 и 4 юни, на стадион „Локомотив" във Варна. Там ще се съберат най-добрите 32 отбора от областите Варна, Шумен и Добрич. Според регламента, те са разделени в 8 групи по 4 отбора. В събота ще се играят мачовете от груповата фаза - всеки срещу всеки, а в неделя турнирът продължава от осминафиналите и директните елиминации. Най-добрият тим от трите области ще се класира за националните финали на турнира и ще продължи да се бори за голямата награда – посещение на мач на любим футболен отбор в рамките на Европа.

Надпреварата за регионалната Фен Купа 2017 в морската столица ще бъде открита от легендарния ветеран на ФК „Черно море" Тодор Марев. Той е рекордьор по участия за клуба в „А" група с внушителните 422 мача и е носител на титлата „Футболист на Варна" в три последователни сезона (1976, 1977, 1978). Сред официалните гости на откриването ще бъде и знаменитият варненски ветеран по вдигане на тежести Янко Русев, който е петкратен световен, петкратен европейски и олимпийски шампион.

Както повеляват традициите на Фен Купа, официалното откриване ще бъде последвано от демонстративен мач между футболни ветерани от Варна и сборен тим на местни журналисти. След това дербитата от груповата фаза ще стартират с пълна сила и ще продължат до 19:30ч. в събота. Името на регионалния шампион за Варна, Шумен и Добрич ще стане ясно в неделя, веднага след финалния мач, който започва в 13:00ч.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай