"Лудогорец" разграби наградите и в Разград

"Лудогорец" разграби наградите и в Разград | StandartNews.com

Капитанът на „Лудогорец" Светослав Дяков е спортист на годината в Разград. Футболистът на клуба шампион оглави безапелационно за втори път класацията в лудогорския град, ден след като тимът на Кирил Домусчиев приключи блестящо участието си в Шампионската лига.

Дяков застана начело на ранглистата от десет спортисти с 375 точки. Втори след него с 289 точки се нареди колоездачът Мирослав Минчев от клуб „Спринт", който през 2016 година взе второто място на спринта от 1000 метра на Балканиадата в Атина. Трети в челната класация е шахматистът от клуб „Абритус" Момчил Николов, шампион на България по класически шах и победител в тазгодишния международен шахматен турнир „Албена".

Очаквано „Лудогорец" взе първите награди и в останалите две класации за спортист на годината в Разград. "Орлите" са начело в ранглистата на отборното подреждане. Лидер в класацията е и техният селекционер Георги Дерменджиев, коомуто журито от спротни журналисти даде 60 от всичкитке 70 възможни точки. Така той стана първи в ранглистата на треньорите в лудогорския град.

Призовете на отличените спортисти ще им бъдат връчени на тържествана церемония на 13 декември в кметството. Осигурените за тях премии от местния бюджет възлизат на 3 800 лева.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай