Любимците на Орбан изхвърлиха "Лудогорец" от Шампионската лига

Любимците на Орбан изхвърлиха "Лудогорец" от Шампионската лига | StandartNews.com

Любимият тим на унгарския премиер Виктор Орбан изхвърли от Шампионската лига "Лудогорец". "МОЛ Вили" удари с 1:0 българския шампион в реванша и след нулевото реми в Разград се класира за следващия кръг. Пет пъти по-скъпият като селекция отбор на Кирил Домусчиев беше трагичен срещу доста посредствените домакини, които разчитаха на груба игра и изчакване на фатална грешка на противника. "Лудогорец" съвсем го закъса след като австрийският рефер Мануел Шютенгрубер прати под душа за втори жълти картон Мисиджан в 40-ата минута за плонж в пеналта в стил "Неймар".

В края на първото полувреме бранителят Хаджич от "МОЛ Вили" заби пирона в ковчега на гостите като с глава мушна топката в мрежата след меле пред вратата на "Лудогорец".  В тази ситуация "орлите" бяха с 9 човека на терена, тъй като на Терзиев му превързваха счупената глава.

Да края бразилците от Разград разцъкваха без особен ефект, а честите центрирания не доведоха до нищо опасно. Единствено в 82-ата минута след  пряк свободен удар Жоао Пауло нацели напречната греда. Бившият "Видеотон" обаче удържа яловия напор на гостите и спокойно добута мача до победен край.

Сега "Лудогорец" ще се бори за влизане в групите на Евролигата, където ще срещне победителя от двойката "Зрински" (Боста и Херцеговина) - "Валета" (Малта).  Ако воденият от Пауло Аутуори отбор се препъне и в по-слабия и далеч по-зле платен турнир на УЕФА,  тумбата бразилци на Домусчиев ще трябва да се надритва само във вътрешния шампионат, където вече се издъни с реми срещу "Берое". 

Наставникът Аутуори обаче не изглеждаше много потресен от провала в Унгария. 

"В края на първото полувреме отборът загуби концентрация и натрупа жълти картони. Не успяхме да се концентираме и затова загубихме мача. Получихме гол, когато бяхме с човек по-малко, а Георги Терзиев беше извън терена заради удара в главата. Загубихме мача заради липсата на концентрация. Дойдохме тук, за да играем. Първият картон, който Върджил получи, бе без причина. Те можеха да правят груби нарушения, а Върджил беше изгонен заради интерпретация. Трябваше да ги накараме те да загубят баланс, а не ние да загубим. Урокът, който ни даде днешният мач, е да не губим концентрация", мъдро обобщи резила Аутуори.

"След победите и след загубите ни остава животът. Трябва да сме умни и да не повтаряме грешките, заради които не успяхме да се класираме. Не бяхме ефикасни в първия мач. Противникът не ни изненада. Очаквахме да има много накъсана игра, но след изгонването на Върджил стана още по-трудно. Имаме много мачове, които ни предстоят. Имаме още европейски мачове и срещи от българския шампионат. Трябва да се учим от трудностите, които ни дава футболът. Животът продължава", завърши като истински философ бразилският специалист.

 

"МОЛ ВИДИ" - "ЛУДОГОРЕЦ" 1:0 (общ резултат 1:0)

1:0 Хаджич 45

МОЛ ВИДИ: 74. Ковашик, 3. Винисиус, 5. Фиола, 8. Хаджич, 9. Хущи, 10. Ковач, 11. Него, 22. Стопира, 23. Юхаз, 33. Варга, 44. Шчепович

ЛУДОГОРЕЦ: 33. Ренан, 4. Сисиньо, 5. Терзиев, 30. Моци, 6. Натанаел, 18. Дяков, 10. Кампаняро (46- Горалски), 88. Вандерсон (74-Жоао Пауло), 84. Марселиньо, 93. Мисиджан, 70. Шверчок (68- Кешерю)

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай