Любо: Вървим назад с бърза скорост

Любо: Вървим назад с бърза скорост | StandartNews.com

Селекционерът умува за двама нови заради травми

Футболът ни върви леко назад, но увеличихме скоростта, отсече селекционерът на националния отбор Любослав Пенев по повод състоянието на тимовете от "А" група. Той разкри, че двама играчи отпадат от сметките му за квалификацията с Азербайджан в Баку на 9 септември - Йордан Минев и Иван Иванов. Под въпрос са Емил Гъргоров и Владислав Стоянов. "Знаех, че няма да мога да разчитам на Иван, следя го от пет месеца, но бе редно да дойде, да го видим. Утре вечерта ще реша дали ще викна един или двама", обясни Любо.

"Не сме световна сила, стараем се, израстваме. Тичаме напред, назад. Имахме цел да стигнем бараж в миналите квалификации, но сега трябва да я постигнем. Винаги поставям високи цена, но знам, че всеки може да ни се опъне. Ще имам разговор с играчите, приятелско-работен. Може би ще бъде по-отделно, по звена или с всички. Трябва да знаем от сега с кой и за какво играем. Не искам повече да правим хубави неща, но само в едно полувреме. Искам да започнем с победа, не само заради рождения ми ден. Очаквам лишение, раздаване", каза още Пенев.

Селекционерът размаха за пореден път пръст на чужденците. "Нямаме материал, защото нашите момчета не играят редовно. Трябва да търсим таланти, да ги тренираме. Футболът е бизнес, а националният отбор продава най-добре. А и знаем какви са ни чужденците. Затова трябва да са най-много пет през целият мач. Но БФС не е мой, има президент, Изпълком. Аз не съм шеф, милионер, за да реша тези неща. Ако не посеем нещо, няма какво да берем", отсече Пенев.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай