Олимпийски шампиони дадоха старт "Каменица Фен Купа" във Варна

Олимпийски шампиони дадоха старт "Каменица Фен Купа" във Варна | StandartNews.com

Четвъртият регионален полуфинал от тазгодишното издание на Kamenitza Фен Купа беофициално открит днес на стадион „Локомотив" във Варна. 32 най-добри отбора от Добрич, Шумен и града домакин ще премерят сили този уикенд, за да излъчат новиярегионален шампион. Първенецът на трите области ще спечели квота за националнитефинали, където с пълна сила и още по-голяма мотивация ще играе за голямата награда –посещение на мач на любим футболен отбор в рамките на Европа.

Официалният старт на мачовете беше даден в присъствието на множество спортни легенди от града и региона. Сред тях бяха легендарният ветеран на ФК „Черно море"Тодор Марев, голмайсторът на всички времена за „Черно море" Стефан Богомилов,олимпийският и световен шампион по вдигане на тежести Янко Русев, олимпийскиятшампион по бокс Ивайло Маринов и председателят на обединените спортни клубове„Черно море" Варна. От страна на община Варна, на сцената се качи директорът надирекция „Спорт" Кристиян Димитров, който откри официално турнира с думите: „ЦарФутбол ни събра за 15 поредна година. Радвам се, че Фен Купа отново ни гостува иточно аз имам честта да дам старта. Пожелавам успех на всички участващи отбори".

След встъпителната церемония легендата Стефан Богомилов се включи и вдемонстративен мач. Срещата изправи отбор на варненски ветерани срещу сборен тимна местни журналисти. Мачът протече много оспорвано и първото полувреме мина безотбелязан гол. В началото на втората част, в опит да опазят вратата си „суха",журналистите извършиха нарушение в наказателното поле. Стефан Богомилов застана набялата точка и с прецизен шут откри резултата в полза на ветераните. След няколкоминути журналистите успяха да преодолеят противниковата защита и изравниха, норадостта им не продължи дълго. Ветеранът Емил Чобанов изпрати топката в мрежата нажурналистите с топовен шут почти от центъра и сложи точка на спора с крайното 2:1.Атрактивните футболни дербита, ритмичният музикален съпровод и студената бира не саединственият източник на забавления за посетителите на стадион „Локомотив". Покрайтерените постоянно се провеждат множество забавни игри, активации и томболи.Наградите в тях варират от карти за игра, бирена халба и раница, до GPS Fitness гривна,професионално обучение за рали пилот и 365L Kamenitza за споделяне с приятели. 

Футболната фиеста на варненската Фен Купа 2017 продължава и по всичко личи, че инеделните дербита ще бъдат придружени с много емоции. Името на новия регионаленшампион ще стане ясно утре, веднага след финалния мач, който стартира в 13:00ч.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай