Протест на армейци и свобода за фен на ЦСКА

Протест на армейци и свобода за фен на ЦСКА | StandartNews.com

Благоевград. Над 150 привърженици на ЦСКА от различни фенклубове в страната поискаха свобода за Иван Велчев от София пред Съдебна палат – Благоевград в четвъртък. Той бе в ареста 7 месеца и 7 дни до деня на протеста. Обвинението срещу него е за нанесен побой на трима банскалии.

Армейските агитки се събраха още рано сутринта пред съда, за да подкрепят своя приятел и да протестират срещу съдебното решение той да е толкова дълго време в ареста. Те издигнаха плакати с надпис „Свобода за армейците" 2 часа преди магистрати в окръжния съд да се произнесат по делото за промяна на мярката му за неотклонение – от „задържане под стража" в по-лека. Съдът постанови Иван Велчев да излезе на свобода срещу парична гаранция от 5000 лева. Ршението бе посрещнато от радостни възгласи от феновете на ЦСКА, които чакаха през целия ден пред сградата. Велчев с още четирима привърженици на ЦСКА бе задържан през юни миналата година. Тогава в дърводелски цех в Банско ултрасите нападнаха трима банскалии, напръскаха ги със спрей и ги пребиха с бухалки. След това изпотрошиха колите им.

Футболните фенове гостували на хепънинг на запалянковците на ЦСКА в Разлог. На връщане минали през Банско, където седнали да обядват в местно заведение. На тръгване видели, че на колата им е изписана емблемата на ФК "Левски". Те се вбесили и решили, че авторите на провокацията са мъжете от близкия дърводелски цех. Влезли в работилницата, напръскали със спрей и пребили с бухалки намиращите се вътре трима мъже. Няколко часа по-късно ултрасите бяха арестувани. Петимата нападатели Иван Ст., Александър Г., Иван Н., Явор М. и Иван Велчев ще отговарят пред закона за унищожаване на три леки автомобила, собственост на тримата потърпевши. Другото обвинение е за нанасяне на средна телесна повреда, като деянието за някои от тях е било извършено в условията на рецидив.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай