"Сборная" мачка на "Каменица Фен Купа"

"Сборная" мачка на "Каменица Фен Купа" | StandartNews.com

„Сборная" (Благоевград) разгроми всичките си конкуренти по време на регионалните полуфинали на Kamenitza Фен Купа 2017 за областите Кюстендил, Благоевград и Перник. Тимът не допусна нито една загуба в седемте си мача по пътя към победата и отбеляза общо 24 гола на фона на само 6, вкарани във вратата им. Втори в класирането останаха момчетата от „Млади надежди" (Кюстендил). Финалният мач междутях и „Сборная" беше много драматичен за радост на посетителите на стадион „Осогово" в Града на черешите.

И двата отбора бяха решени на всичко, за да стигнат до победата и да спечелят квота за националните финали на турнира, които ще се проведат в Стара Загора в края на септември. Първият гол в срещата падна във вратата на „Млади надежди" в средата на първото полувреме. Само две минути по-късно се случи нещо невероятно. Един от нападателите на „Сборная" получи извеждащ пас почти от центъра и удари топката с глава само на метър от корнера. Кожената сфера направи страхотна парабола и сякаш наруши законите на физиката, когато прехвърли вратаря и, въртейки се, премина през гол линията. С това резултатът стана 1:1 и остана непроменен до края на първата половина от мача. В петата минута на второто полувреме „Сборная" избродираха защитата на „Млади надежди" със серия от бързи къси пасове и поведоха с 2:1.

Почти в края на мача шампионите успяха да реализират още един гол след заучена маневра при изпълнение на корнер и оформиха крайното 3:1.Трети в регионалната надпревара останаха миналогодишните регионални шампиони „Виктория" (Перник), а на четвърто място се класираха момчетата от „Зона Ц" (Благоевград). Вратарят на „Виктория" Тони Димитров беше обявен за „Най-добър вратар", а „острието" на „Сборная" Емил Равначки получи титлата „Най-атрактивен състезател". С почетна награда се сдоби и тимът на „Барса" (Кюстендил), който беше отличен като „Най-спортсменски отбор".Много от посетителите на стадион „Осогово" също си тръгнаха с големи награди. Мирослав Казачки от Кюстендил стана първият победител за сезона в играта „Точен шут". Благодарение на 1безпогрешния си мерник той порази и трите отвора на активацията и това му донесе апетитната награда от 365 литра Kamenitza за споделяне с приятели.

Знаменитият водещ на Фен Купа Добри Атанасов изтегли името на късметлията Росен Димитров от Кюстендил по време на томболата на Telenor. Това му донесе високотехлогична GPS Fitness гривна, която следи пулса, отмерва крачки, има вграден музикален плеър и други екстри. Стотици от гостите се записаха и за томболата на Hyundai, която им дава възможност да спечелят професионален двудневен курс за рали пилот. Спортният бранд на Фен Купа Joma също зарадва един от посетителите – Росен Димитров спечели оригинална фланелка на националния отбор на България. Следващата спирка от националното турне на Фен Купа 2017 е на 22 и 23 юли, на стадион „Огоста"в Монтана, където ще се проведат регионалните полуфинали за отборите от Враца, Видин, Плевени града домакин. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай