Стоянович обеща ред, дисциплина и трофеи в "Левски"

Стоянович обеща ред, дисциплина и трофеи в "Левски" | StandartNews.com

Новият треньор видя на живо как синият тим издрапа до 2:2 срещу "Черно море"

Да донесе първа титла за "Левски" от 2009 г. насам. Това обеща новият треньор на тима Славиша Стоянович при представянето му вчера.
48-годишният словенец, който подписа договор за 1+1 години, наследи Делио Роси.
"Дано донеса трофеи, ред и дисциплина в клуба. Избягвам да употребявам клишета, когато говоря. Идвам във велик клуб с велика история. Разбирам каква голяма отговорност поемам с голям клуб като "Левски". Ще давам максимума от себе си – винаги!", бяха първите думи на Стоянович. Според него, ако играчите правят това, което той иска, тимът ще постигне добри резултати.
Стилът, който иска да види, е офанзивен, в търсене на голове. Поставената от словенеца цел е да се изгради нов облик и "сините" да се доближат до нивото на "Лудогорец".
"Спас Русев ме спечели с това, че е коректен и почтен човек. Разбрахме се бързо. Бяха ни необходими само 5 минути", коментира преговорите с клубния бос новият наставник. ​"Никога не съм си търсил алиби. Поемам отбор, който има готова селекция. Запознат съм добре със ситуацията. Асен Букарев може да помогне доста на отбора. За Васил Панайотов нямам никаква информация и ще видим каква е била ситуацията с него", добави Стоянович.
Той заяви, че в "Левски" трябва да има спортен директор, защото е ясно, че връзката между спортно-техническия треньорски щаб и собственика е задължителна.
Словенецът разбра какво го чака още в понеделник вечер, когато видя на живо как "Левски" по чудо се спаси от домашна загуба срещу "Черно море". Мачът завърши 2:2 като изравнителното попадение на Давиде Мариани падна в 89-ата минута и бурно беше оспорвано от "моряците". Според Стоянович обаче той поел в още по-тежка ситуация "Цървена Звезда". Клубът е бил 7 години без титла, а играчите 6 месеца без заплати, но словенецът ги направил шампиони. Дебютът му начело на "Левски" ще е в следващия кръг от Първа лига срещу "Ботев" (Вр) в неделя.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай