Страх от "червен" атентат за финала (ОБЗОР)

Страх от "червен" атентат за финала (ОБЗОР) | StandartNews.com

Билетите на "черно" паднаха до 15 лв на парче

Закани по интернет изправиха на нокти полицията преди финала за купата на България. Срещата е утре от 20,00 часа на стадион "Лазур" в Бургас. За трофеят спорят "Левски" и "Черно море". Заплахите са били насочени именно към привържениците на "сините". Ултраси на "армейците" готвели погром на автомобилите и рейсовете, с които феновете на вечния им съперник ще пристигнат край морето. Те ще бъдат паркирани на бул. "Демокрация" от хотел "Космос" до ул. "Сан Стефано". "Червени" ултраси стягали атака по тях с пукане на гуми и чупене на стъкла. Органите на реда обаче са спипали съобщенията, които се предават по форуми и сайтове. Затова край возилата ще има засилена охрана. Спецслужбите към ГДНП си имат и други грижи. Те идват от гостите, които са поканили от сектор "Б".

Една от най-свирепите групировки на агитката на "Лацио" идва за мача в Бургас, за да върне визитата на фенове на "Левски", които присъстваха на дербито с "Рома". Както е известно битката за Рим бе белязана от бой между привържениците на "орлите" с униформените, а двама "вълци" бяха наръгани с ножове. Родната полиция ще следи под лупа италианците, за да не се стигне до подобен инцидент на родна земя, разкри неин представител пред "Sportline.bg". Освен това властите се чудят и какво ще правят с около 2000 фенове на "Левски", които ще се изсипят без билети край морето. "Черно море" върна 600 пропуска, които все пак ще стоят на касите на "Лазур" в търсенето на желаещи да гледат мача. Те обаче ще бъдат само за такива, които ще стискат палци за Никола Спасов и компания.

Доста "сини" тръгнаха още в четвъртък към Бургас и региона. Феновете решиха да съчетаят полезното с приятното като присъстваха на откриването на сезона по култовите заведения на Слънчев бряг.

"Черната" борса пък започна да търпи сериозен крах. От 100 лв. билетите, които се предлагаха от тарикати в различни сайтове, започнаха стремглаво да падат на 40, 30, а в крайна сметка и до 15 лв за парче. Иначе цената за секторите, където ще се настани агитката са 12 лв. Националният клуб на привържениците на "сините" пък излезе с призив да се избягват ексцесии. "Да пазим Бургас уютен и приветлив", пише в обръщението. Столичани организират импровизирано шествие до стадиона като за целта всички трябва да тръгнат заедно до стадиона от паркинга в 18,00 часа.

Победителят изгоря с 200 000 евро

Носителят на купата се прости с шанса да заработи 200 000 евро. Това е сумата, която се полага за тимовете, които стартират в първи предварителен кръг на турнира Лига Европа. "Левски" или "Черно море" ще тръгнат директно от следващата фаза, след като "Севиля" отвори дупка. Испания остава с едва квота по-малко, защото "червените" спечелиха финала във Варшава и ще попаднат в Шампионската лига. От това намаза България. Носителят на купата стартира на 16 юни в Лига Европа, но пък ще пропусна шанса да вземе 200 000 евро, ако си бе осигурил сам пътя до втори предварителен кръг. Там го чакат 210 000.

Спасов: Сега не се надявам, а искам трофея

През 2008 година тайно се надявах да вземем купата, а сега обаче я искам открито, отсече треньорът на "Черно море" Никола Спасов. "Мисля, че съм по-опитен и по-уверен в себе си от предишния финал. В добро настроение заминаваме. Всички хора, на които разчитам са налице и в добро здравословно състояние", продължи спецът. "Въпреки, че във финал фаворити няма, определено Левски ще влязат в мача като такива. Поне последните мачове ни победиха и е нормално да имат предимство. Този път обаче шансовете за победа са еднакви. Естествено, че съм наясно с титулярите. Тренирахме в един и същи вариант. Готови сме. Искаме отборът да се раздаде максимално. Това е единственото и най-важно условие. Играем нормалния наш футбол - агресивно и с желание за победа. Просто гледайте!", завърши Спасов, който няма да може да разчита на Кулибали за битката със "сините".

Испански институт се мести в Бургас

Здраво рамо от сънародниците си, които живеят и работят в България ще получат Антонио Аниете и Мигел Бедоя. Мощна агитка от представители на кралския институт "Сервантес" в София ще пътува до Бургас за финала за купата. Двамата играчи на "Левски" изнесоха преди време лекция в бившата сграда на американското посолство в столицата, която в момента се използва от испанците за научна дейност. Към "Сервантес" ще се присъединят и роднините на двамата играчи. Вчера у нас пристигнаха майката и бащата на Бедоя, които ще правят компания на съпругата му в ложата. Шест души пък ще стискат палци за голмайстор №1 на "А" група Антонио Аниете. Освен родителите си той привика в Бургас и свои приятели.
"Сините" пък се похвалиха, че акцията "Левски е твой" върви отлично край морето. Вчера фенове на тима се изсипаха в Несебър заедно с децата си, за да подкрепят парично любимия си клуб. Първите закупили си бяха братята Методи и Ивайло Алексиеви от Равда. Днес сертификати за акции срещу дарения ще се дават в ателието на хотел "България". От "Герена" се погрижиха и за привържениците от провинцията, които искат новите екипи. Фланелките ще се продават в клубния подвижен магазин, който ще паркира до стадиона. Успоредно с това се продава и книгата "100 години Левски". Средствата от нея отиват за изграждането на музей в сектор "А" на "Георги Аспарухов".

Сватба и трансфер в "Берое" за двама

Купон и при провал срещу "Левски" ще има за двама играчи на "Черно море". На 5 юни Иван Коконов ще вдигне сватба в София. Той ще врече във вечна любов на приятелката си Александра в "Царско село". Крилото избра за кум Георги Божилов. Нападателят ще заведе младоженците до олтара с жена си Ани. По време на тържеството Коконов и Божилов ще чернят гостите и за трансфер. Двамата отиват в пакет в "Берое". Така Коконов отрече слуховете, които го пращаха на "Герена". "Няма да ходя в "Левски". Това искам да се знае, че в последно време се изговориха куп неверни неща. Причината да сменя обстановката е, че договорът ми с "Черно море" изтича след края на сезона и не получих предложение да го продължа. Това е. Имам готов вариант, но за сега не искам да го разкривам", заяви Коконов. "Бъдете сигурни, че аз и Божилов ще играем на 100% само за победа", завърши Иван.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай