Топузаков: Искам да се подсилим с 4-5 играчи

Топузаков: Искам да се подсилим с 4-5 играчи | StandartNews.com

Треньорът на "Левски" Елин Топузаков разкри, че вече е дискутирал с ръководството на клуба предстоящите трансфери през зимата. Бившият защитник на "сините" е набелязал 4-5 играчи на 4-5 поста.

"Казал съм изискванията и желанията ми относно селекцията. Опитал съм се да взема всичко под внимание. Най-малкото ни трябва вътрешна конкуренция. На някои постове имаме недостиг на футболисти. Моето желание е да се подсилим с 4-5 играчи на 4-5 поста. Трябва да подобрим визията на отбора в близкото бъдеще. За футболистите с изтичащи договори съм дал мнението си. Това е работа на ръководството. Дал съм моята преценка и моето желание за това, на кои да им бъдат продължени договорите. Има преговори с някои от тях и се надявам на добър завършек. Аз по принцип не искам да се разделям с почти никой. През пролетта ни очакват доста мачове. Нуждаем се от дълбочина в състава, трябват ни добри резерви", коментира Топузаков, цитиран от bTV.

По думите му с някои от набелязаните за привличане играчи вече се водят преговори.

"Водят се разговори с мениджъри и лично с играчите. Не знам на какъв етап са разговорите. Когато има нещо сигурно, то ще бъде обявено. Селекцията ще бъде насочена и към двата пазара - от България и от чужбина. Аз обичам български футболисти. Трябва да има и чужденци, които да донесат нужната класа, да бъдат решаващи играчи. Дал съм списък, в която фигурират и доста български играчи. Имаме млади футболисти, но на никого няма да му се даде даром нищо, което не е заслужил. Имаме зимна подготовка, контролни мачове, всеки един, който докаже, че има характер, че има физиката, има качествата да играе в Левски, ще получава шансове за игрови минути", заяви той.

Треньорът на "Левски" коментира лаконично слуховете, че неговия бивш съотборник и изпълнителен директор на "сините" за периода 1999 - 2008 г. ще заеме тази позиция при "вечния враг" - ЦСКА.

"Не вярвам, че тази новина е истина", категоричен беше Топузаков.

Той разкри и до къде стигат амбициите на "сините" в първенството. В момента "Левски" е на втора позиция във временното класиране, на 9 точки от лидера "Лудогорец".

"Изоставаме с 9 точки. Всичко се случва. Има още доста мачове. Аз гледам и коментирам единствено собствения си отбор. Докато има шансове, ще се борим", беше категоричен той.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай