Тежка загуба за Цвети Пиронкова, умората надделя

Тежка загуба за Цвети Пиронкова, умората надделя | StandartNews.com

Мелбърн. Цвети Пиронкова приключи участието си в първия за годината турнир от Големия шлем – Откритото първенство на Австралия, с тежка загуба във втория кръг. Тя падна от австралийката Саманта Стоусър с 2:6, 0:6. Така завърши победната серия за нашето момиче след отлична игра на представителката на домакините и заради натрупалата й се умора от 10 мача в рамките на 12 дни.

Двубоят започна с бърза размяна на сервиси. Стоусър поведе с 2:1. В четвъртия гейм играта бе доста оспорвана, въпреки че имаше известно надмощие на австралийката.

Цвети показа здрава воля, спаси няколко геймбола и успя да изравни резултата в сета. Последва лесен гейм за Стоусър и австралийката отново поведе.

В следващия гейм Стоусър успя да пробие за 4:2 в своя полза, набра скорост и нямаше проблеми да спечели сета с 6:2.

В паузата между сетовете първата ни ракета поиска и намесата на физиотерапевта за болки в бедрото, но и той не успя да ѝ помогне. Вторият сет бе още по-катастрофален за българката. Стоусър продължи със силната си игра и спечели шест последователни гейма, като не даде никакъв шанс на Цвети.

Следващото предизвикателство пред Пиронкова са предстоящите мачове от Фед Къп, провеждащи се в периода 4 - 9 февруари в Будапеща. България попадна в една група с Турция, Португалия и Беларус на Виктория Азаренка. Освен Цвети, съставът на националките ни включва Елица Костова, Диа Евтимова и дебютантката Виктория Томова.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай