Алберт Попов е 27-и в слалома в Санкт Мориц

Алберт Попов е 27-и в слалома в Санкт Мориц | StandartNews.com

Австриецът Марсел Хиршер е голямата звезда на 44-ото световно първенство по ски в Санкт Мориц. 27-годишният 5-кратен носител на световната купа спечели вчера слалома и приключи 2 златни и един сребърен. Хиршер е №1 на слалом и гигантски слалом и втори в комбинацията.

Среброто пред над 20 000 зрители спечели неговия сънародник Мануел Фелер - 0,68 сек, а трети с уникален втори манш е Феликс Нойройтер (Герм) - на 0,93 сек. За Марсел златото е шесто, като по този показател изравни на второто място във вечната ранглиста Жан Клод Кили (Фр). Първи е австриецът Тони Зайлер (7 титли). За последно дубъл на едно световно (титли в слалома и гигантския слалом) е правил Алберто Томба в Сиера Невада 1996 г.

Най-успешни при жените от световното в Санкт Мориц са Микаела Шифрин (САЩ) и Уенди Холденер (Швейц) с по един златен и един сребърен медал. Сред разочарованията на шампионата са Линдзи Вон (САЩ), която остана само с бронз в спускането и София Годжа (Ит) завършила трета на гигантския.

Силното представяне на световното на Алберт Попов бе затвърдено с 27-ото място в слалома. Той бе 31-и след 1 манш, но за втория взе нови ски и така завърши за първи път в кариерата си на 27-о място на световно на 4,33 сек от Хиршер.

Камен Златков е 36-и на 6,00 сек. "Доволен съм от участието си в Санкт Мориц. 27-ото място в слалом мисля, че е доста добро класиране. Карах много чисто във втория манш. Сега се връщам малко да си почина в София и после с Камен отиваме на световното за младежи в Оре, за да спечелим няколко медала", коментира след финала Алберт, който в гигантския зае 30-о място. Златков бе недоволен от допуснатите грешки и в двата манша.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай