Алберт Попов седми на Световното в Оре

Алберт Попов седми на Световното в Оре | StandartNews.com

Впечатляващото седмо място в алпийската комбинация от световното по ски алпийски дисциплини за младежи в Оре (Шв) постигна днес Алберт Попов. Той бе 26-и в супергигантския слалом, но след това с четвърто време в слалома се изкачи до седмата позиция, като изоставането му от третия Георг Хегеле (Гер) е само 0,35 сек.

За Попов това е трето участие на световно за младежи, като досега имаше 16-о място в слалома (2015-а) за най-предно класиране. В Оре той вече стартира в супергигантския слалом и завърши 31-и.

"Можеше и по-добре, но и на това съм доволен. Много леко бе наредено трасето. Приличаше повече на гигантски слалом. Явно обаче искаха спускачите да не загубят много, коментира от Оре Попов.

Вторият ни участник днес Камен Златков също се представи на ниво. Той завърши 39-и, като преди това на Супер-Г бе 63-и. За Камен това също е трето световно за младежи. Досега най-доброто му класиране е 17-ото място в слалома в Сочи през 2016-а.

Участие днес в Оре взеха 101 алпийци от цял свят, като шампион е Лойк Меяр (Швейц), пред тройния олимпийски шампион за младежи Ривер Радамус (САЩ).

Двамата български асове остават в Оре за участие в гигантския слалом (13 март) и слалома (14 март). Последното ни влизане в десетката на световно за младежи е на Никола Чонгаров, който през 2009 г в Гармиш-Партенкирхен бе 8-и на слалома.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай