Асът Бьо спечели на 20 км в биатлона

Асът Бьо спечели на 20 км в биатлона | StandartNews.com

Норвежкият ас Йоханес Тингес Бьо спечели драматично златото в биатлона на 20 км с 4 стрелби. Той направи две грешки, но въпреки това успя да даде най-бързото време от 48:03,8 мин. Словенецът Яков Фак бе безгрешен и четирите пъти и закономерно спечели среброто, като изостана от първия само на 5,5 сек. Бронзът отиде при Доминик Лангертинге (Ав), който също бе с нули при стрелбата но изостана на 14,2 сек. Шампионът от преследването Мартен Фуркад (Фр) бе с нули на първите 3 рубежа, но на последния сбърка 2 пъти и независимо от доброто му темпо в бягането остана пети.

Владимир Илиев записа най-доброто българско представяне за деня. Той започна с 0, след което сбърка по веднъж на останалите 3 стрелби. Въпреки това зае 19-о място на 2:22,1 мин от шампиона Бьо.

"Чувствах се много добре по трасето, а ските би бяха отлични. Имах шанс да се боря с най-добрите. Три наказания за мен са добра стрелба, но за днешното наказание обаче са доста. Аз си изпуснах шанса на спринта. Но така е в биатлона и спорта, не може всички да са първи. Ще опитаме в следващите стартове и щафетите да се представим максимално добре", коментира след финала Владимир Илиев.

Другата ни звезда Краси Анев вървеше отлично на първите 3 стрелби. На последната пропусна само една мишена и явно това му повлия и на бягането, за да остане 25-и на 2:38,0 мин.

"Уморен съм. Дадох всичко от себе си. Стрелях бавно и предпазливо. Това не е резултата за който съм готов по принцип, но гледаме напред. Продължаваме", коментира лаконично Анев. Димитър Герджиков е 43-и (3 пропуска), а Антон Синапов е 71-и (5 грешки). За разлика от първите два старта в биатлона сега времето бе по-меко и студения вятър, който сваляше температурите рязко надолу липсваше.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай