Австриец спечели изненадващо спускането на Саслонг

Австриец спечели изненадващо спускането на Саслонг | StandartNews.com

Австриецът Макс Франц постигна шокираща първа победа в кариерата си на спускането за световната купа във Вал Гардена, слагайки край на сушата от 13 спускания без победа за Австрия. За Последно Ханес Райхелт спечели спускане през Март 2015 в Квитфиел, Норвегия.

Стартирайки с номер 26 след като всички фаворити бяха се спуснали по пистата Саслонг и вече даваха интервюта за телевизиите, Франц протегна ръка най-добре на финалната линия и даде време самс о 4 стотни по добро от Аксел Лунд Свиндал и с 41 стотни пред специалиста във Вал Гардена Стивън Найман.

Австрия, известна като ски нацията произвела спускачи като Франц Кламер, Стефан Еберхартер, Херман Майер и Михаел Валхофер, не спечели нито едно спускане през целия минал сезон.

"Това е голяма болка" сподели Франц. "Ние знаехме че се нуждаем от малко късмет, което да ни отпусне от напрежението и сега вече можем да караме без допълнително такова".

Най-добрите предишни класирания на Франц бяха две втори и едно трето място.

Свиндал спечели и двата старта във Вал Гардена преди година и гледаше към първата си победа след като пропусна голяма част от миналя сезон след паданена на спускането в Кицбюл и контузия на крака, до допусна груба грешка днес приземявайки се след скок далеч от линията на трасето.

"Няма как да спечелиш състезание след грешки" сподели Свиндал. "Другите бяха много бързи и знаех че това не беше перфектно спускане'.

Найман се нуждаеше от още една победа тук за да изравни рекорда от 4 победи в спусканията на Франц Кламер и Кристиян Гедина, след като всичките му 3 победи в кариерата до сега бяха на Саслонг. Той обаче също сгреши на големия скок Камел лягайки почти по гръб, което му костваше победата.

"Не мога да не съм доволен от подиума днес, след грешката която допуснах" сподели Найман.

Мъжете се местят от другата страна на склона в Алта Бадиа, където утре и в Понеделник предстоят гигански слалом и паралелен гигански слалом.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай