България обича художествената гимнастика, каза спортният министър

България обича художествената гимнастика, каза спортният министър | StandartNews.com

"Убеден съм, че световното първенство ще мине по перфектен начин. Сигурен съм, че за пореден път ще се справим отлично като домакини", заяви министърът на младежта и спорта Красен Кралев на откриването на 36-ото световно първенство по художествена гимнастика в зала "Арена Армеец".

"България обича художествената гимнастика. Благодарение на редица поколения златни момичета и техните треньори у нас има многобройни привърженици на най-красивия спорт. Аз съм убеден, че компетентната българска публика ще аплодира всяко едно от прекрасните изпълнения, които ще бъдат демонстрирани от елита на художествената гимнастика. Искам да отправя специални благодарности към Българската федерация по художествена гимнастика и нейния президент г-жа Илиана Раева за огромните усилия, които те полагат за развитието на този спорт", допълни Красен Кралев.

В церемонията участваха още кметът на София Йорданка Фандъкова, президентът на Международната федерация по гимнастика Моринари Ватанабе, председателят на организационния комитет на световното първенство Илиана Раева, вицепрезидентът на Българския олимпийски комитет Валентин Йорданов и посланикът на шампионата и трикратна абсолютна световна шампионка Мария Петрова.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай