Джошуа ще се бие отново с Кличко, вместо с Пулев

Снимка: БГНЕС

Джошуа ще се бие отново с Кличко, вместо с Пулев | StandartNews.com

Международната боксова федерация (IBF) даде зелена светлина за мач реванш между Антъни Джошуа и Владимир Кличко, съобщава Sky Sports, цитирано от НОВА. Така вече е сигурно, че задължителният претендент за световната титла на IBF Кубрат Пулев няма да се бие с британеца тази година.

През април на стадион "Уембли" Джошуа победи Кличко с технически нокаут в 11-ия рунд и обра поясите във версиите на IBO, IBF и WBA (Super). За 27-годишния британец тази победа беше 19-ата в 19 боя, всички те спечелени с нокаут.

Съгласно правилата, след успеха над украинеца, Джошуа трябва да защитава титлата си във версията на IBF и да излезе на ринга срещу Пулев. Федерацията обаче е взела решение да направи изключение заради очаквания с огромен интерес реванш с Кличко. Единственото условие на IBF е двамата да се бият повторно не по-късно от 2 декември и победителят от срещата да се изправи срещу българския боксьор.

Промоутърът на британеца - Еди Хърн, потвърди, че преговорите с екипа на Кличко вече са стартирали. Сега се очаква изявление на украинския ветеран, потвърждаващо неговото намерение отново да излезе на ринга срещу Джошуа.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Бизнес
Коментирай