ФИС инспектира Банско за световни финали

ФИС инспектира Банско за световни финали | StandartNews.com

Международната федерация по ски инспектира българският ски курорт №1 Банско във връзка скандидатурата на БФСки да приеме световни финали в алпийските ски през 2021 г. Лично шефовете на стартовете за световната купа при мъжете Маркус Валднер и при дамите Атле Скаардал посетиха Пирин.

Те направиха пълна инспекция от пистите на които ще се състезават скиорите, през хотелите където ще са настанени състезателите, вакс кабините, както и мястото за теглене на жребия и награждаване. Генералната оценка на ФИС е, че Банско има всичко необходимо за да приеме световни финали. Валднер и Скаардал, също така са изразили мнение, че втори кабинков лифт в Банско значително ще подобри условията за придвижване нафеновете към финалната зона.

На инспекцията от българска страна присъстваха вицепрезидентът на БФСки Георги Бобев, директорите на стартовете за световната купа в Банско Валентин Стефанов и Виктор Гичев, както и отговорниците от българска страна за пистите, времеизмерване и финална зона. Освен Банско кандидат за финалите на сезон 2020/21 е и швейцарския курорт Ленцерхайде. ФИС ще определи домакина в началото на октомври по време на календарната конференция в Цюрих.

Шансовете на българския курорт, който 5 пъти е бил домакин на стартове за световната купа в алпийските ски при мъжете и жените, а също така и в сноуборда са много големи, заради отличните оценки които организационния комитет е получавал за работата си през годините.

На снимката: Вицепрезидентът на БФСки Георги Бобев заедно с Маркус Валднер, Атле Скаардали останалите членове на организационния комитет на световните купи от българска страна по време на испекцията.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай