Хамилтън за шести път №1 в Унгария

Хамилтън за шести път №1 в Унгария | StandartNews.com

Британецът поведе на Фетел с 24 точки, Мик Шумахер печели за първи път във Формула 3

Настоящият световен шампион във формула 1 Люис Хамилтън показа, че Гран при на Унгария му е сред любимите в календара. Британецът триумфира за шести път на "Хунгароринг". Пилотът на "Мерцедес" не допусна нито една грешка по трасето. Той започна от полпозишън и допусна основния си конкурент Себастиан Фетел да го задмине за малко при спиранията в бокса, но в останалото време беше неудържим.
Успехът в Унгария е под №67 в кариерата на Хамилтън. Само през 2018-а британецът има 5 победи, а сегашната в Унгария е втора поредна за него, след тази на "Хокенхайм".
"Знаехме, че "Ферари" ще са много бързи в Будапеща и за това тази победа е голям бонус за нас. Заради жегата състезанието бе много тежко. За щастие обаче аз успях да поддържам високо темпо и това ми донесе успеха, коментира след победата Хамилтън.
След Гран при на Унгария, който бе 12-ия старт за сезона той води с 213 точки. Фетел е втори със 189, следван от Кими Райконен (146). Следващият старт е на 26-и август на пистата "Спа" в Белгия.
Междувременно 19-годишният Мик Шумахер спечели първата си победа във Формула 3 на белгийската писта "Спа". Състезанието бе пети кръг за сезона в европейския шампионат. Германецът триумфира на трасето 26 години, след като легендарният му баща Михаел Шумахер спечели първия си успех във Формула 1 и то именно на "Спа".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай