Хиршер изравни рекорд на Томба

Хиршер изравни рекорд на Томба | StandartNews.com

Марсел Хиршер беше повече от щастлив най-накрая да победи френските си опоненти, при това с факта, че изравни рекорда на легердарния Алберто Томба от 4 победи в гиганския слалом в Алта Бадиа, един от трите класически и наи-трудни в календара на световната купа, провеждащ се традиционно от 1985г. В допълнение австриеца има и една победа на слалом в южно тиролския курорт.

Водачът в генералното класиране за световната купа завърши с 71 стотни пред Матийо Фавр от Франция и местния любимец Флориан Ейсат по страховито стръмната и заледена писта Гран Риза.

В предишните гигански слаломи до сега през сезона, Хиршер завърши два пъти втори за зад Алекси Пентуро и един път зад Матийо Фавр.

"Изключително щастлив съм да спечеля първата си победа на ГС за сезона" сподели Хиршер. "Френският отбор задава стандарта в момрнта. Всичките им 4 топ състезатели показаха колко силни са във Франция".

Пентуро, който спечели у дома във Вал д'Изер миналия уикенд, допусна грешка в началото на втория манш и се заби с висока скорост в предпазните мрежи, опитвайки се от седма позиция да заличи изоставане от пурвия манш.

За южно тиролеца Ейсат, това е първи подиум от 100 старта за световната купа.

"Изключително вълнуващо е за мен да постигна този резултат само на няколко километра от родното ми място и пред моето семейство, роднини и приятели. сподели Ейсат. "Миналата година успях с малко късмет да победя Марсел в първия кръг на паралелния гигански слалом. Сега си пожелавам да сторя същото, но на финала".

Словенецът Жан Кранйец завърши четвърт, повтаряйки най-доброто си преставяне през сезона при откриването му в Зьолден.
В Понеделник е насрочен паралелен нощен гигански слалом отново на Гран Риза в Алта Бадиа.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай