Камен с отличие от квалификацията

Камен с отличие от квалификацията | StandartNews.com

Талантливият български скиор Камен Златков се представи перфектно в днешната квалификация на слалом в Санкт Мориц. 19-годишният алпиец завърши втори само на 0,02 сек от словенеца Яков Шпик. Вторият ни участник Георги Нушев бе 24-и в първия манш, но във втория опита да кара на максимума, за да си гарантира място в първите 25, но малшанс му попречи да завърши.

Така утре на финалите на слалом с които се закрива световното първенство за България ще карат талантите Алберт Попов, който завърши 30-и в гигантския и Камен Златков.

От 19,00 ч (българско време) тази вечер Камен ще бе официално награден с плакет за второто си място в квалификацията. Той и останалите призьори ще получат отличията си на Кум плац, където малко по-късно ще бъдат връчени медалите и на най-добрите в женския слалом от днес.

При жените днес Мария Киркова зае 45-о място в слалома, а Вера Асенова бе 52-а след първия манш, но не успя да завърши втория. Шампионка при жените в трето поредно първенство стана Микаела Шифрин (САЩ). Тя изпревари втората Уенди Холденер (Швейцария) с 1,64 сек. Трета на още 0,11 сек е Фрида Хансдотер (Швеция).

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай