Камен Златков с рекордно класиране за Европейската купа

Камен Златков с рекордно класиране за Европейската купа | StandartNews.com

Рекордно класиране в старт за Европейската купа постигна днес националът в алпийските ски Камен Златков. 20-годишният състезател зае 19-о място в слалома за ЕК в Берхтесгаден (Гер). Другият ни талантлив алпиец Алберт Попов е 27-и. Победител е Марк Роша (Швейц), който е с 5 г по-голям от Камен и Алберт, а на 4 март зае шесто място в слалома за Световната купа в Кранска Гора (Слвн).

Досега Златков имаше като най-предно класиране за ЕК - 23-о място от слалома в Обереген (Ит) на 13 декември 2017-а. Преди дни той спечели и слалома за ФИС в Загреб, като остави зад себе си куп известни алпийци на Хърватия. "Много сме радостни и сигурни, че до края на сезона ще направи още няколко добри резултата", коментира Иван Каневчев, директор на алпийците ни.

За Попов 27-ото място е второто му най-добро на слалом за Европейската купа. На 14 декември 2016-а той постигна и 20-о място в Обереген. На гигантски слалом Алберт е стигал до 8-о място за ЕК - Фолгария (Ит) - 22 януари 2018. След това Попов спечели и бронзов медал на гигантски слалом от световното при младежите в Давос.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай