Контузия спря Тихомир за медал в Лондон

Фото Илиан Телкеджиев, LAP.bg

Контузия спря Тихомир за медал в Лондон | StandartNews.com

Ден след като Юсейн Болт не успя да завърши заради контузия последното си бягане в кариерата съдбата му последва и големият талант на българската атлетика Тихомир Иванов. Той получи разтежение на бедрения мускул непосредствено преди да започне финала на скок на височина. След намеса на масажиста на националния и наставления от треньора му Тихомир все пак опита да започне състезанието. На първата височина от 220 см той се засили, но болката отново го сряза и не успя да я преодолее. Веднага след това българинът обяви на съдиите, че заради травмата няма да продължи състезанието. Финалът в който Иванов без проблеми можеше да спечели поне бронзов медал в негово отсъствие протече без изненади.

Шампион очаквано стана Мутаз Есса Баршим (Катар), които скочи 235 см и останал сам опита неуспешно и 240 см. Златото е първо от световно в кариерата му. Среброто е за руснакът състезаващ се под неутрален флаг в Лондон Данил Лисенко (232 см). Само с 229 см бронзът спечели сириецът Мадж Един Газал. За арабската държава това бе първи медал на мъж ог световни първенства.

„Бях добре на загряването, загрях си добре, всичко беше наред. Денят след квалификацията имаше лека умора, но това е нормално, тя беше тежка, както винаги. Вчера бях добре, направих си тренировката, няколко ускорения, всичко беше наред. Сутринта също загрях, пак бях добре. Преди финала също загрях, беше наред. Излизайки на сектора пуснах няколко ускорения и на последното усетих като леко дръпване, като разтежение, но реших да измеря разбега и да направя няколко пробежки да видя как е кракът ми. Но още на първата усетих, че не е нормално и не ми дава спокойствие. С всяка следваща пробежка се увеличаваше все повече и повече болката. Треньрът каза просто да направя един фаул и да прекратя, заяви Иванов след излизането си от стадиона. - Нямам представа каква точно е травмата. Слагах лед веднага в сектора. Никога не съм имал проблем в тази зона, имах проблем на другия, но веднага спрях, защото не сиках да рискувам. Но тук трябваше да видя какво ще се случи. Но за жалост, най-лошото."

В Лондон Тихомир единствен от атлетите ни подобри личния си рекорд - 231 см в квалификацията в петък.
„Не мога да кажа, че не съм разочарован, определено съм. Бях много добре, имах големи очаквания. Не знам, не очаквах да се случи нещо такова. Чувствах се супер, бях готов за финала. Тренирал съм цял сезон, за да покажа най-доброто на финала, осигурих си място във финала. Бях готов да скачам. Но такива малки неща оказват голямо влияние", завърши Иванов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай