Кубрат: Исках по-евтини цени на билетите

Кубрат: Исках по-евтини цени на билетите | StandartNews.com

- Г-н Пулев, как се чувствате пред първи голям мач в професионалния бокс в България?

- Особено голяма отговорност чувствам – не само пред феновете, но и пред мен самия и пред българския народ, защото една загуба, да не чуе дяволът, няма да е никак добре за хората, за мен няма проблем. Но на българите няма да им се хареса. Смятам, че това ми е един от най-отговорните мачове.

- Това, че от този мач зависи дали ставате претендент за световната титла, добавя ли напрежение?

- Не, аз съм концентриран върху мача и върху противника, тук проблеми нямам.

- Две години след загубата Ви от Владимир Кличко чувствате ли се вече по-уверен и по-балансиран?

- Да, винаги се старая да се развивам и да се ъпгрейдвам, както се казва. Смятам, че вече съм не само по-отговорен, но и по-опитен. И смятам, че можем да научим повече от загубите, отколкото от победите, защото успехите ни главозамайват, доволни сме от себе си, а трябва винаги да има критика и ние да се поправяме. А когато човек губи, не знае какво печели. Благодарен съм на Господ, че получих много важни и ценни уроци и гледам да не повтарям грешките. Казвам му на треньора, че вече мога всичко и като се опитва да ме учи, аз му показвам това, което иска.

- При цялата разлика в класите между вас двамата със Самюел Питър има нещо в неговия стил, с което да Ви е крив на ринга и да очакваме опасност оттам?

- Това мога да Ви го кажа след мача. Разузнавал съм го напоследък, но преди да мине първия рунд, нищо не може да се каже.

- Вашият треньор Уве Вагнер няколко пъти споменава думата „интелект" по Ваш адрес. Кога той е ключов – на ринга, или преди мача?

- През цялото време.

- Последните допингпроверки повлияха ли Ви разсейващо?

- Не, аз съм много издръжлив, по-издръжлив съм и от хлебарките дори и не смятам, че тези неща могат да ме разсеят, дори ги предпочитам, защото така показвам, че няма какво да крия и че няма какво да ме впечатли.

- Как виждате бъдещето на Тервел – в мача в събота и през следващите месеци в професионалния бокс?

- Знаете, че е олимпийски медалист, това не е случайно. Има бъдеще.

- Но в чужбина?

- Разбира се!

- Ако можехте да избирате с кого да се биете, кого ще предпочетете, Антъни Джошуа или Кличко?
- Искам реванш. Според мен не е толкова важно срещу кого, а двубоят да бъде в България. Аз винаги си натискам на нашето. При победа над Самюел Питър, разбира се.

- Можете ли да направите съпоставка между условията в Германия, в „Зауерланд" и тези в България?
- Условия има, въпросът е във финансовата част. Иначе имаме зали, имам всичко. Трудно е, когато се опре до парите. Аз дори съм апелирал, доколкото е възможно цените на билетите да бъдат занижени. Имаше билети по 20-30 лева – все пак това е колкото едно кино, което е един филм. А боксовата вечер е голямо събитие.

- Как върви развитието на Вашия спортен център?
- Супер, пълен е и има супер дечица, които ни дават супер енергия.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай