Министър Дашева откри първия турнир „Йордан Йовчев"

63 състезатели от 14 клуба взеха участие в надпреварата

Министър Дашева откри първия турнир „Йордан Йовчев" | StandartNews.com

Министърът на младежта и спорта в служебното правителство Даниела Дашева откри първия отборен турнир по спортна гимнастика „Йордан Йовчев" за купата на „Дженерали" в столичната зала „Раковски". Състезанието е за деца до 12 години, а за участие са се записали 63 състезатели от 14 спортни клуба от цялата страна. В присъствието на Данчо Данчев, изпълнителен директор на основния спонсор на турнира застрахователно и акционерно дружество „Дженерали", четирикратния олимпийски медалист Йордан Йовчев и президента на Българска федерация по гимнастика Красимир Дунев министър Дашева пожела успех на състезателите и поздрави бъдещите шампиони, родителите, треньорите и спонсорите.

„Надявам се, че този турнир ще се превърне в малък празник за гимнастиката. Хубаво е, че толкова малки деца вече тренират активно този красив спорт. Смятам, че не е далеч времето, в което България ще има своите следващи олимпийски шампиони в спортната гимнастика", каза проф. Дашева.

Най-титулованият ни гимнастик Йордан Йовчев благодари на всички състезатели, треньори и съдии за доверието и изрази надежда, че чрез подобни инициативи подрастващото поколение ще спортува повече. Той връчи на проф. Дашева специален плакет с благодарност за подкрепата и обяви, че турнирът ще има второ издание, което ще се състои на 24 юни в тренировъчната зала на „Арена Армеец".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай