Мирела и Ивет втори на Диамантената лига в Рим

Мирела и Ивет втори на Диамантената лига в Рим | StandartNews.com

Изключително силно се представиха най-добрите ни атлетки Ивет Лалова-Колио и Мирела Демирева на турнира от „Диамантената лига" в Рим.

В скока на височина Демирева защити класата си на вицешампионка от олимпийските игри в Рио 2016 и скочи от първи опит 1.84, 1.88, 1.91 и 1.94 м. Въпреки, че не успя на 1,97 м Мирела завърши втора, като изравни най-силния си резултат за сезона. Световната шампионка Мария Ласицкене (Русия, участваща в Рим като независима атлетка) направи грешка на 1.94 и бе втора в класирането, след Мирела, но преодоля перфектно 1.97 м. След това Ласицкене оглави световната ранглиста с 2.02 и атакува рекорда на турнира, но направи три неуспешни опита на 2.04 м.

"Скоковете ми станаха по-добре отколкото в Китай. Допусках по малко грешки. С нетърпение чакам следващото състезание. Със сигурност ще участвам в Хенгело, Холандия, а след това с треньорът ми ще решим дали да участвам на Диамантената лига в Стокхолм. Основната ми цел е европейското първенство в Берлин", коментира след състезанието Демирева.

Ивет Лалова-Колио направи перфектно бягане на 200 м с 22.64 при насрещен вятър -1.7 м/с. Българката излезе трета от виража и със силни последни метри успя да достигне втората Мунджинка Камбуджи (Швейцария). Само Мари-Жозе Та Лу (Кот Д'ивоар) остана извън обсега на Ивет с 22.49 сек.

"Успях да направя нещата както трябва тази вечер и тактически, и технически", коментира Ивет.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай