"Мтел атлетика за младежи" стартира от Правец

Организаторите искат да запалят над 10 000 деца

"Мтел атлетика за младежи" стартира от Правец | StandartNews.com

Програмата за млади атлетически таланти и развитие на олимпийски спорт номер едно сред младежите в България „Мтел атлетика за младежи" ще бъде организирана за трета поредна година от Българска федерация лека атлетика и най-големия телеком в България – „Мобилтел".
Стартът на програмата е планиран през април, когато новите инициативи на БФЛА и „Мобилтел" ще бъдат представени на пресконференция на националния стадион „Васил Левски" преди най-големия тунир за деца, юноши и девойки в България – „Цветанка Христова". Турнирът е включен като част от програмата, в която се организира и веригата състезания за картотекирани в БФЛА атлети на възраст от 11 до 13 години.
Турнирите от веригата започват на 21 април на стадиона в Правец и ще завършат на 17 май в Национална спортна академия в София.
Успоредно със състезанията програмата ще бъде представена и в училища в цялата страна, както и като част от някои от големите атлетически турнири за мъже и жени, а най-популярните български атлети са обещали да окуражават младите таланти.
По традиция ще бъде организиран летен атлетически лагер на българското Черноморие за част от талантливите млади атлети, което също е една от целите на програмата.
Есента отново ще е посветена на училищните занимания и представянето на атлетиката по цялата страна.
Програмата ще завърши с детски турнир през декември в София, когато е предвидено и дългоочакваното откриване на реновираната зала „Фестивална".
Страничката на програмата в социалната мрежа Facebook набра популярност през 2016-а, а през тази година ще има още много информация, снимки и видео материали.
Целта на организаторите е и през тази година да се обхванат над 10 000 деца от цялата страна.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай