Нова френска звезда изгря на склона в Алта Бадиа

Нова френска звезда изгря на склона в Алта Бадиа | StandartNews.com

Неизвестния френски скиор Сиприен Сарацен сензационно спечели паралелния гигански слалом в Алта Бадиа при едва седмия си старт за световната купа. На финала французина надделя с 10 стотни от секундата над бившия носител на световната купа Карло Янка от Швейцария, докато лидерът в генералното класиране Марсел Хиршер беше елиминиран в първия кръг за втора поредна година.

"Толкова бях концентриран върху моето каране, че дори не поглеждах кой е протквника до мен" сподели Сарацен. "Разбира се, че знам кой е Янка, но не бях концентриран върху неговото присъствие".

Най-доброто представяне на французина до сега беше 24 място на традиционния гигански слалом във Вал д'Дизер. Преди малко повече от две седмици той спечели първата си победа за европейската купа на гигански слалом в Швеция.
"Никога не съм и мечтал за победа от световната купа" добави Сарацен. "Исках само да карам колкото се може по-бързо. Това е мое първо участие в състезание от подобен формат и резултата е изключително изненадващ за мен"
Шетил Янсруд завърши на трето място, надделявай в малкия финал над сънародника си Лейв Кристиян Хоген.
Французинът Стив Мисилие елиминира Хиршер в първия кръг, състоящ се две спускания и 32-ма участници.
Нуждаейки се от 6 спускания за победата, състезателите бяха извозвани със специални автомобили до старта след кратък престой в бокса за подготовка на ските.

Шетил Янсруд спечели 20 000 евро и наградата South Tirol Ski Trophy, която беше учредена от тази година за състезателя, събрал най-чного точки от 4-те старта във Вал Гардена и Алта Бадиа. Миналата седмица Янсруд обяви, че ако норвежки скиор спечели наградата, сумата ще бъде предоставена на треньорите за организиране на годишното парти на отбора за приключване на ски сезона на пролет.

Норвежецът продължава да преследва лидера в генералното класиране Хиршер, като разликата между двамата е 171 точки.
Мъжете продължават италианското турне с традиционния нощен слалом в Мадона ди Кампилио на 22 декември.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай