Отново медали за България на Световното първенство по ски за журналисти

Отново медали за България на Световното първенство по ски за журналисти | StandartNews.com

Сребърен и бронзов медал спечели българският отбор в състезанията на 64-та международна среща на SCIJ (Световен ски клуб на журналистите), която се проведе във френския ски център Вал Сени. Любомир Бояджиев, международен редактор в Нова ТВ, зае престижното второ място в ски-бягането на 5 км, а в професионално подредения гигантски слалом Юлиян Стоянов, издател на в. Лична драма, грабна третото място в света сред журналистите. Любомир Бояджиев и Веселина Маринова, главен редактор на издателство Гурме, се наредиха и сред десетте най-добри в слалома.

Осем български журналисти от различни медии участват тази година в международната среща, която се провежда всяка година от 1955 насам. Идеята при създаването на престижната организация е да свързва журналистите от Изтока и Запада. Повече от шест десетилетия по-късно обаче, предизвикателствата за различни. По време на срещите се разискват теми като опасността от фалшивите новини, кибер сигурността, предприемачеството в планинските райони и кандидатурата на Париж за летни олимпийски игри 2024. Журналистите разгледаха и CNRS - подземната лаборатория в Модан.

Изключителен интерес и одобрение предизвика представянето на Пампорово като домакин на следващата среща на СКИЖ през 2018. От тази година Мечи чал стана част от ски зоната на родопския курорт, където догодина ще гостуват близо 200 журналисти от 40 страни.

За отличното представяне ключова роля изиграха ските Rossignol, предоставени от веригата магазини SLS, а сигурността на нашите състезатели по пистите на Вал Сени беше осигурена от EUROINS.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай