Радо ги отнесе в Банско

Българинът си отмъсти на Невин Галмарини

Радо ги отнесе в Банско | StandartNews.com

Мечтата на милиони, българин да спечели старт за Световната купа в сноуборда и то в Банско стана реалност днес благодарение на Радо Янков.
Носителят на Световната купа бе неудържим и с брилянтно каране от квалификацията та чак до финала спечели убедително паралелния гигантски слалом. Това бе първата му победа за сезона и първа за български спортист в старт за Световната купа на ФИС. Хиляди изпълниха трибуните и финалната зона на "Бъндеришка поляна", за да подкрепят Радо. Сред гостите на във ВИХ-а пък бяха петкратният носител на световната купа в ските Марк Жирардели, италианската звезда Алберто Томба и члена на Съвета на ФИС Роман Кумпост. С българско знаме да вика за Янков бе дошла и звездата ни при дамите Сани Жекова.
Фен-клубът на Радо от Чепеларе пък огласяше трибуните още от ранни зори. В квалификацията българинът даде първо време на синьото трасе, а след това общо второ. Така на финалите той бе втория по ранг, който можеше да избира трасе. На осминафинала лидерът от квалификациите Андреас Промигер загуби и така до края Радо избираше първи къде да кара. Той естествено избра по-бързото синьо трасе и това му донесе радостта накрая. На финала Янков победи без проблеми Невин Галмарини (Швейцария) и му върна за загубата на финала в Рогла преди седмица. Успехът го изведе на първото място в генералното класиране за Световната купа с 2720 т. Радо води убедително и в битката за малката купа в паралелния гигантски слалом с 2400 т. На път за пресконференцията Янков бе поздравен лично и от кръстника на пистата на коята спечели днес Алберто Томба. Италианецът му каза, че е изключително радостен, че българската звезда печели старт за Световната купа и то на писта която носи неговото име. При жените първата победа за Световна купа в Банско спечели Патриция Кумер (Швейц). Тя би на финала олимпийската шампионка от Сочи 2014 Юлия Дуймовиц (Ав).Носителят на Световната купа бе неудържим и с брилянтно каране от квалификацията та чак до финала спечели убедително паралелния гигантски слалом. Това бе първата му победа за сезона и първа за български спортист в старт за Световната купа на ФИС. Хиляди изпълниха трибуните и финалната зона на "Бъндеришка поляна", за да подкрепят Радо. Сред гостите на във ВИХ-а пък бяха петкратният носител на световната купа в ските Марк Жирардели, италианската звезда Алберто Томба и члена на Съвета на ФИС Роман Кумпост. С българско знаме да вика за Янков бе дошла и звездата ни при дамите Сани Жекова.
Фен-клубът на Радо от Чепеларе пък огласяше трибуните още от ранни зори. В квалификацията българинът даде първо време на синьото трасе, а след това общо второ. Така на финалите той бе втория по ранг, който можеше да избира трасе. На осминафинала лидерът от квалификациите Андреас Промигер загуби и така до края Радо избираше първи къде да кара. Той естествено избра по-бързото синьо трасе и това му донесе радостта накрая. На финала Янков победи без проблеми Невин Галмарини (Швейцария) и му върна за загубата на финала в Рогла преди седмица. Успехът го изведе на първото място в генералното класиране за Световната купа с 2720 т. Радо води убедително и в битката за малката купа в паралелния гигантски слалом с 2400 т. На път за пресконференцията Янков бе поздравен лично и от кръстника на пистата на коята спечели днес Алберто Томба. Италианецът му каза, че е изключително радостен, че българската звезда печели старт за Световната купа и то на писта която носи неговото име. При жените първата победа за Световна купа в Банско спечели Патриция Кумер (Швейц). Тя би на финала олимпийската шампионка от Сочи 2014 Юлия Дуймовиц (Ав).

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Автор Спорт
Коментирай